Yara-sjefen får sparken

Yara-sjef Jørgen Ole Haslestad er ikke den riktige til å lede Yara, og må trekke seg som toppsjef med umiddelbar virkning.

Jørgen Ole Haslestad, konsernsjef i Yara

Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad må gå på dagen som Yara-sjef.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Det skriver selskapet i en melding til Oslo Børs.

– Yaras styre har konkludert med at Haslestad ikke er riktig person til å lede Yara i tiden fremover, også sett i lys av de pågående samtalene med CF Industries, skriver styreleder Leif Teksum i Yara, i det som kan oppfattes som en krass børsmelding fra selskapet.

Han viser til at Haslestad ikke vil ha noen rolle i et potensielt sammenslått selskap.

– Jeg vil bruke anledningen til å takke Haslestad for hans tid som medlem av Yaras styre og som konsernsjef fra 2008. Yara har gjort betydelig fremgang under hans ledelse, sier styrelederen.

Torgeir Kvidal er fra i dag fungerende konsernsjef, og av børsmeldingen fremgår det at Haslestad har trukket seg.

Overfor NRK.no svarer ikke styreleder Leif Teksum på spørsmålet om at børsmeldingen kan leses som at Haslestad sparkes på hodet ut av selskapet.

– Selskapet er nå i avgjørende fusjonsforhandlinger samtidig som konsernsjefen som leder forhandlingene snart skal gå av med pensjon. Det er viktig at personen som skal lede disse forhandlingene skal være med i et fremtidig fusjonert selskap, sier Teksum.

Han viser til at selskapet nå er i en annen situasjon etter at påtroppende Yara-sjef Svein Richard Brandtzæg har valgt å bli værende i Hydro.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger