WWF søker ny energiminister

Som et resultat av at Ola Borten Moe onsdag varslet kamp mot miljøbevegelsen, etterlyser WWF i dag en ny ansvarlig energiminister.

Fagsjef i WWF, Nina Jensen

– Vi rykker nå inn en stillingsannonse hvor vi søker en ansvarlig energiminister for Norge, sier fagsjef i WWF, Nina Jensen til NRK.

Foto: Eva Marie Strand

WWF har i dag rykket inn en jobbannonse i avisene hvor de etterlyser en ansvarlig energiminister. De mener at olje- og energiminister Ola Borten Moe konsentrerer seg utelukkende om olje.

Borten Moe (Sp) varslet onsdag kamp mot miljøbevegelsen om agendaen i miljø- og energidebatten. Dette er bakgrunnen for at WWF har tatt saken i egne hender og legger ut stillingsannonsen i dag.

Stillingsannonse

Dette er stillingannonsen som WWF har publisert, der de søker en ansvarlig energiminister.

Ordkrigen mellom Bellona-leder Fredric Hauge og olje- og energiminister Ola Borten Moe nådde nye høyder i går.

– Vi rykker nå inn en stillingsannonse hvor vi søker en ansvarlig energiminister for Norge. Det gjør vi fordi vi i realiteten har en fossilminister som kun satser på olje, energi og kull, mens det vi trenger er en storstilt satsning på fornybar energi, sier fagsjef Nina Jensen.

WWF får støtte

Og WWF får støtte av flere miljøorganisasjoner som mener Senterparti-ministeren må skifte strategi om han skal kunne bli sittende.

– Han er dessverre i ferd med å bli et stort klimaproblem, både for Norge og for regjeringen, sier Arild Hermstad i Fremtiden i våre hender.

Ola Borten Moe og Frederic Hauge

Olje- og energiminister Ola Borten Moe og Bellona-leder Frederic Hauge har havnet i et veritabelt bikkjeslagsmål etter at Borten Moe uttalte seg kritisk om miljøbevegelsen.

Foto: Scanpix

– Han er nødt til å legge fra seg den retorikken, og han er nødt til å innta andre politiske handlinger enn det han har vist de siste dagene med sine utspill, fortsetter Hermstad.

Den krasse kritikken miljøbevegelsen har kommet med av Ola Borten Moe har gjort inntrykk på stortingspolitikere og lokalpolitikere fra Senterpartiet som NRK har snakket med. Flere mener Borten Moe sine uttalelser har vært ukloke, og at han nå må komme miljøbevegelsen i møte.

– Jeg synes Sp må være tydelig på sin miljøprofil. Jeg synes Borten Moe kunne håndtert situasjonen annerledes, og ikke oppkonstruert en konflikt med miljøbevegelsen, sier Per Inge Bjerknes, fylkesleder i Østfold.

– Er for opptatt av oljeboring

Flere i Senterpartiet reagerer også på at Borten Moe har vært for opptatt av oljeboring.

Arild Hermstad

Arild Hermstad i Fremtiden i våre hender.

Foto: Eva Marie Strand

– Det må slås fast at Senterpartiet er et grønt parti som prioriterer foredling av fornybare naturressurser, og det har i det siste blitt vel mye snakk om økt olje- og gassaktivitet, sier stortingsrepresentant Per Olav Lundteigen.

– Hva bør Borten Moe gjøre for å rette opp det inntrykket?

– Han bør legge mer vekt på de fornybare naturressursene bio, vind og vann. Han bør være sterk mot de som har en drøm om uberørt natur. Det er umulig å gjennomføre dersom vi skal leve av de fornybare ressursene, sier Lundteigen.

Støtter Borten Moe

Men flere støtter også at Borten Moe tar et oppgjør med de organisasjonene som er mest opptatt av å verne naturen.

– En kan ikke både være for fornybar energi og så være imot å bygge vindmøller, sier miljøpolitisk talsmann Erling Sande.

– Jeg har et større problem med å forstå kritikken av Bellona. Bellona har vist seg som en tilhenger av fornybar energi, og står sammen med Sp i mange saker, sier Sande.

I Framtiden i våre hender mener Arild Hermstad at det er langt mellom å kritisere enkelte deler av miljøbevegelsen, og å gå til kamp mot alle organisasjonene, slik de mener Borten Moe har gjort.

– For eksempel Framtiden i våre hender har ikke engasjert seg i noen prosjekter i forhold til høyspentmaster eller lokale miljøsaker. Den kritikken treffer ikke spesielt godt. Han kan ikke anklage hele miljøbevegelsen for at noen vedtak påklages, sier Hermstad.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger