Widerøe kansellerer over hele landet

Mellom 6 og 8 av Widerøes flyavganger over hele landet vil daglig bli innstilt i juli. Totalt vil rundt 100 avganger bli berørt denne måneden.

Widerøe fly i lufta etter å tatt av på Værnes lufthavn.

Widerøe kansellerer planlagte flyginger over hele landet fordi de har færre piloter.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Det kan bli tøft for oss som reiser Norge rundt fra Stavanger opp til Finnmark. Det blir vanskelig å finne riktige flyginger, sier Terje Larsen.

Han reiser mye med Widerøe i forbindelse med jobb, og er spent på om kuttene vil gå utover arbeidsdagen. NRK møtte han onsdag på Svolvær Lufthavn, hvor avgangene gikk som normalt.

Terje Larsen

– Det kan bli tøft for oss som reiser Norge rundt fra Stavanger opp til Finnmark, sier Terje Larsen.

Foto: NRK / NRk

– Jeg har faste kundebesøk over hele landet så jeg må eventuelt finne andre måter å komme meg fram på forteller Larsen.

Grunnen til at kuttene i avganger er mangel på mannskap ifølge Widerøes direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Silje Brandvoll.

– Vi har rett og slett for lite folk. Når vi planlegger sommerprogrammet må det gjøres god tid i forveien. Da hadde vi prognoser som tilsa at vi hadde nok mannskap. I løpet av våren har flere gått av med pensjon, sluttet, gått over i deltidsarbeid eller permisjon, sier Brandvoll.

Silje Brandvoll

– Alle berørte få tilbud om alternativ avgang, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll

Foto: Widerøe

Brandvoll sier de for øyeblikket ikke har noen oversikt over hvilke ruter som blir påvirket.

Widerøe vil prøve å spre kuttene slik at enkelte destinasjoner ikke vil blir hardt rammet. De vil også prøve å kutte de avgangene med færrest bookinger.

– Det er knapt en prosent av de planlagte avgangene som blir kuttet. Vi tar kontakt med passasjerene i god tid før avreisen, og alle som mister sine fly får et nytt alternativt tilbud, sier Brandvoll.

Viktigst at kontrakten følges

Samferdselsdepartementet har i dag vært i kontakt med Widerøe for å forsikre seg om at de fremdeles vil følge kravene som de er kontraktbundet av til departementet.

Tom Cato Karlsen

– Det som er viktig for oss er at rutene leveres som avtalt, sier Tom Cato Karlsen, statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Foto: Bjorn ER Lunde

– Det som er viktig for oss er at rutene leveres som avtalt. Spesielt med hensyn til de statssubsidierte rutene som utgjør 40 prosent av Widerøes flyruter, og det er det vi kommer til å følge med fremover, sier Tom Cato Karlsen, statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Widerøe nå i gang med et pilotkurs, og skal ha to til utover høsten for å få nok mannskap til å kunne holde alle flyrutene ifølge Brandvoll.

Kutter flere flyruter til høsten

Widerøe fly som blir dirrigert til plass på Værnes lufthavn.

Til høsten vil det bli kutt i det kommersielle ruteprogrammet.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Til høsten vil det bli kutt i det kommersielle ruteprogrammet. Ifølge Widerøe skal alle berørte få tilbud om alternativ avgang, eller alternativ rute.

Brandvoll sier flyselskapet «forventer å være innenfor de regularitetsklavene som Samferdselsdepartementet har satt for året som helhet».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger