NRK Meny
Normal

Vurderer stopp av Tele 2-oppkjøp

Konkurransetilsynet vurderer å stoppe TeliaSoneras oppkjøp av Tele 2. – Vi frykter prisene blir høyere og tilbudet dårligere, er beskjeden fra tilsynet.

Tele2 sjef Arild Hustad og Netcomsjef August Baumann

Tele2 sjef Arild Hustad og Netcomsjef August Baumann var i svært godt humør da det ble kjent at Netcoms morselskap TeliaSonera vill kjøpe Tele 2. Nå kan det hele bli stoppet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Konkurransetilsynet er ikke beroliget av TeliaSoneras forslag til hvordan konkurransen kan opprettholdes, også etter et oppkjøp av Tele 2. Oppkjøpet som ble kjent i juli, står på vent til Konkurransetilsynet har sagt sitt, og nå går det mot nei.

– Vi frykter at prisene for forbrukerne vil bli høyere, og kvaliteten på tjenestene lavere med dette oppkjøpet. Derfor varsler Konkurransetilsynet en mulig stans av sammenslåingen, sier konkurransedirektør Christine Meyer.

Avgjørelsen er allerede utsatt en gang.

– Ikke tilstrekkelig nok

Tilsynet fremhever at oppkjøpet vil bety at dagens tre store teleaktører vil bli til to om oppkjøpet godkjennes, og at TeliaSoneras tiltak for å avhjelpe konkurransen ikke er gode nok.

– Vi har vurdert disse tiltakene, men har kommet til at de ikke er tilstrekkelige til å rette opp i konkurranseskaden oppkjøpet vil innebære, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Dersom oppkjøpet blir godkjent, vil selskapet ha rundt 2,7 millioner mobilkunder og en markedsandel på rundt 40 prosent i Norge.

Oppkjøpet innebærer at 1,1 millioner mobilkunder i Norge får ny operatør. Tilsynet har nå gitt partene frist til 22. desember med å komme med sine kommentarer, før et endelig vedtak blir fattet 15. januar.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger