NRK Meny
Normal

Voldsomt straffegebyr ved navnefeil

Du må ut med opptil 1200 kroner i straffegebyr dersom du skriver navnet ditt feil når du bestilller Norwegian-billetter på Internett.

Norwegian fly
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

En rask feil kan dermed koste deg dyrt om du trenger å endre bestillingen.

Glemte etternavn

Unni Nygård Tangen ville ta med svigerinnen på ferie, men hadde i farta glemt at venninnen hadde giftet seg og skiftet etternavn.

– Men jeg oppdaget det veldig raskt og tok kontakt med Travellink, forteller Tangen.

Byrået samarbeider med flyselskapet om tilbud på fly- og hotellopphold over nettet, og de to skal ha 600 kroner hver for å endre navn.

Les også: Vil kreve dogebyr

– Altfor mye

Ifølge Forbrukerombudet er dette beløpet altfor høyt.

– 1200 kroner for å forandre navn, det høres altfor mye ut. Jeg vil neppe tro at det koster dem 1200 kroner i administrasjonsutgifter for å endre noe så lite som det her, sier juridisk seniorrådgiver i Forbrukerombudet, Lars Grøndal.

Grøndal legger til at det er fort gjort å taste inn feil når man bestiller billetter over internett, og at det dermed et svært lite fleksibelt og rett og slett dårlig service å kreve et så høyt gebyr.

Video nsps_upload_2009_7_17_18_43_49_924.jpg

VIDEO: Å taste inn feil navn under billett-bestilling kan koste deg dyrt på Norwegians hjemmesider.

– Jobber hardt for å holde kostnadene nede

Men Norwegian synes det er rimelig å kreve et slikt gebyr.

– Det er jo administrative kostnader til dette. Vi er dessuten et flyselskap som jobber hardt for å holde kostnadene nede. Alt som pådrar oss kostnader, vil vi gjerne ha betalt av de som bidrar til den kostnadsøkningen, sier informasjonssjef i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik.

Hun legger imidlertid til at Norwegian ønsker å ta en ny runde omkring Travellinks rutiner, ettersom dette kravet kommer uten at de var klar over det.

Les også: Husk dette ved flyreiser

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger