Hopp til innhold

Vitne: – Så Jakob med annen gutt rett før drapet

KRISTIANSAND (NRK): Et vitne sier hun så Jakob Abdullahi Hassan (14) kort tid før han skal ha blitt drept. Jakob skal da ha vært sammen en annen gutt.

Oversiktsbilde over Kristiansand

VITNEOBSERVASJON: Kvinnen hevder hun så Jakob Hassan gå nedover Marviksveien, som går på skrå på skrå oppover mot elva, til høyre for idrettsanlegget på bildet, like før han skal ha blitt drept.

Foto: PER ARNE KVAMSØ / DRONEKONTORET

Jakob Abdullahi Hassan

Jakob Abdullahi Hassan (14) døde etter å ha blitt knivstukket på et skoleområde på Lund i Kristiansand.

Foto: Politi / Privat

Over et døgn har gått siden en eller flere ukjente gjerningsmenn knivstakk Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk på (48) inne på området til Wilds Minne skule i Kristiansand.

Til tross for omfattende etterforskning, der skolens område blant annet har blitt saumfart for DNA-bevis, sier Terje Kaddeberg Skaar, sjef for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, at politiet fortsatt ikke noen mistenkte i saken.

En kvinne som bor noen hundre meter unna skolen der knivstikkingen skjedde. Malin sier til Fædrelandsvennen at hun så Jakob gå ned Marviksveien sammen med en annen gutt, kort tid før drapet.

– Han var høyere enn Jakob og hadde norsk, eller i alle fall ikke afrikansk utseende. Han hadde også en ryggsekk på seg, sier kvinnen til avisa.

Kripos jobber på Wilds Minne skole

Kriops jobber på Wilds minne skole tirsdag kveld. Arbeidet fortsetter utover natta.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Ja, jeg så dem

NRK har vært i kontakt med kvinnen tirsdag kveld. Hun bekrefter at hun så Jakob mandag ettermiddag, men er sliten og orker ikke å uttale seg mer om saken.

– Ja, jeg så dem, sier hun, før en som oppgir å være hennes ektemann tar røret.

Ektemannen forklarer til NRK at hans kone står fast på at hun så 14-åringen i Marviksveien mellom 15.30 og 15.45. Han skal da ha gått av en buss.

– Det var mange personer på den bussen, sier hun (kona, journ.anm.). Politiet må finne dem og snakke dem, sier mannen.

Dette samsvarer med opplysninger politiet gikk ut med i etterkant av tirsdagens pressekonferanse. Skaar sa da at politiet er svært interessert i opplysninger om hvorfor Hassan reiste med bussen.

– Vil vite om han skulle møte noen

14-åringen er bosatt på Vågsbygd og gikk på Fiskå skole, et kvarters kjøretur unna åstedet på Lund, på andre siden av Kristiansand sentrum.

– En av de mer interessante opplysningene vi har fått inn fra publikum, gjelder bevegelsene til gutten før drapet fant sted. Vi har fått vite at han tok buss fra Kristiansand sentrum klokken 15.30 og gikk av på Lund nær skolen og åstedet for drapet. En busstur på rundt 10–12 minutter. Det betyr at han var i nærheten av åstedet fra rundt klokka 15.42, sa Skaar.

– Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med noen som vet hva han skulle på Lund, og på om han skulle møte noen, sier Skaar blant annet.

Intervju med visepolitimester Terje Kaddeberg Skaar om siste utvikling i dobbetdrapssaken

Visepolitimester Terje Kaddeberg Skaar om dobbeltdrapet tirsdag kveld.

Jobber med mobilinfo

Politiet opplyser til VG at de jobber med å kartlegge det de oppfatter som interessant informasjon på mobiltelefonen til 14-åringen. Det er nærliggende å tro at dette kan dreie seg om informasjon om hvem 14-åringen hadde kontakt med i forkant av bussturen.

NRK har bedt visepolitimester Skaar om en kommentar til kvinnens vitnebeskrivelse, foreløpig uten å få svar. På en pressekonferanse tidligere tirsdag sa Skaar at man har fått en rekke tips i saken.

– Vi har fått mange tips fra publikum, det har vært stor pågang. Vi har fått konkrete spor takket være tips fra publikum, sa Skaar på pressekonferansen.

Tirsdag kveld samlet et hundretalls ungdommer seg i Vågsbygd kirke, like ved skolen der Jakob var elev, for å minnes 14-åringen.

Åpen kirke Vågsbygd

Rundt et hundretalls ungdommer og voksne samlet seg tirsdag kveld i Vågsbygd kirke, for å minnes 14-åringen.

Foto: MARTIN H. W. ZONDAG

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger