Hopp til innhold

Vitne: – Hørtes ut som torden

Jan Olav Tuterud satt på terrassen med kona si da de hørte flere smell. Det var et mikrofly som styrtet like nord for Hamar flyplass med to personer om bord. Én har mistet livet.

Jan Olav Tuterud satt på terrasen da han hørte noen smell som han først trodde var torden da et mikrofly styrtet på Hamar.

Jan Olav Tuterud bor like ved ulykkesstedet på Hamar.

– Jeg og fruen satt på terrassen og da hørte vi først noen smell som hørtes ut som torden. Deretter hørtes det ut som det ble skutt med maskingevær. Skikkelig pang, pang, pang. Så ble det stille.

Det forteller Jan Olav Tuterud som bor like ved stedet der et mikrofly styrtet tirsdag kveld.

Det var to personer om bord i flyet. Én har omkommet, og en mann i 60-årene er skadet. Han har brannskader og er fløyet til sykehus med ambulansehelikopter.

– Skjønte ikke hva som skjedde

– Vi skjønte ikke hva som hadde skjedd før svigersønnen vår ringte og sa at et mikrofly hadde styrtet nord for flyplassen, forteller Tuterud.

Flyet styrtet en kilometer nord for Hamar flyplass. Operasjonsleder Tom Kristiansen i Hedmark politidistrikt opplyser at krasjet skjedde to hundre meter fra bebyggelse.

Det er uklart om ulykken skjedde under takeoff eller landing.

Flyet tilhører Hedmark flyklubb

Leder for Hedmark flyklubb, Geir Magne Andersen, forteller til NRK at det er et av deres fly som har styrtet.

Han har nettopp fått vite om ulykken og kan ikke si noe om hva som faktisk har skjedd.

Til VG forteller han at det er et fly av typen Dynamic. Hedmark flyklubb skriver på sine nettsider at det er «et av de mest moderne mikroflyene som er å oppdrive på markedet».

Politiet fikk melding om ulykken cirka klokken 20.15

Lyspunkt

AKTUELT NÅ