NRK Meny
Normal

Vitne til Sentrum scene-raset: – Plutselig ble jeg truffet av en liten stein på ryggen

OSLO SENTRUM (NRK) – Jeg tenkte «hva faen er det som skjer nå?» Bak meg lå flere studenter på gulvet og blødde, sier BI-student Afzaal Ahmed (21), som var på Sentrum scene da biter av taket begynte å rase ut midt under en konsert.

Afzaal Ahmed ble truffet av en steinbit på ryggen

TRUFFET AV STEIN: BI-student Afzaal Ahmed (21) sier at han ble truffet av en liten stein på ryggen midt under konserten på Sentrum scene. Her er han avbildet utenfor konsertlokalet.

Foto: Milana Knezevic / NRK

Det var 1800 personer til stede på konserten da deler av taket raste sammen, der det pågikk en konsert for BI-studenter i forbindelse med fadderuka.

BI-student og fadder Afzaal Ahmed (21) sier at han stod ett skritt foran der de fleste takbitene falt ned.

– Plutselig ble jeg truffet av en liten stein på ryggen. Jeg kikket jeg rundt meg og så at det bare var støv. Så tittet jeg opp og så at deler av taket hadde falt ned. Jeg tenkte «hva faen er det som skjer nå?», sier Ahmed til NRK og fortsetter:

– Bak meg lå flere studenter på gulvet og blødde. Alle var i sjokk som meg. Da jeg så opp igjen, så jeg at en lampe holdt på å falle ned. Men det gjorde den ikke. Den stoppet halvveis. Så ble musikken stanset og brannalarmen gikk.

Deler av taket på Sentrum Scene raste sammen

SENTRUM SCENE: 15 personer ble skadd da deler av taket raste sammen på Sentrum scene.

Foto: NRK / NRK

– Folk skjønte ikke alvoret før de var ute

Ahmet forteller at studentene som lå nede, fikk reist seg. Sammen kom de seg raskt ut av ut av konsertlokalet. Det samme gjorde en annen fadder, Martine Lefdal.

– Midt under konserten begynte det å falle betongbiter fra taket. I begynnelsen så det ut som små biter, men vi så at lysriggen gikk fra side til side, sier hun til NRK.

Kort tid før hadde hun flyttet seg fra nedre del til øvre del av konsertsalen.

– Jeg så rett på lysriggen i taket og så at den sjanglet, men skjønte ikke hva som skjedde før folk lå i bakken med nakkestøtte. Folk skjønte ikke alvoret før de var ute. Jeg tror de fleste er i sjokk nå, sier hun.

Martine Lefdal

USKADD: Fadderen Martine Lefdal er en av mange som raskt kom seg uskadd ut av konsertlokalet.

Foto: Gaute Zakariassen / NRK

– Ingen er kritisk skadd

15 personer ble skadd i ulykken. En av de skadde er fraktet til Ullevål, de 14 andre er sendt til legevakten for behandling.

– Ingen er kritisk skadd per nå, men det kan endres. Det er status nå, sier operativ leder Andre Tiller fra helsevesene

Brannvesenet opplyser at det var et to til tre centimeter tykt lag med murpuss som falt ned mellom åtte og ti meter, skriver NTB.

Konserten med DJ-en Steve Aoki var et lukket arrangement for BI-studenter. Etter ulykken ønsket Aoki de skadde god bedring:

Laster Twitter-innhold

Høydepunktet i fadderuka

Konserten var i regi av fadderuka Fadderrullan ved Handelshøyskolen BI, og var et lukket arrangement for studentene.

Lefdal sier at konserten var høydepunktet i fadderuka. Hun vet ikke om lysriggen ble satt opp i forbindelse med konserten eller om den var der fra før, eller om den i det hele forårsaket raset.

– Vaktene reagerte og stoppet konserten raskt, og folk kom seg ut raskt. Jeg tror det har gått bra under omstendighetene. Men hvis hele lysriggen hadde falt ned, så... heldigvis gikk det ikke så langt, legger hun til.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger