Hopp til innhold

Vind og regn har vasket frem vrakdeler

Mandag har gode vær- og vindforhold hjulpet letemannskapene og gitt nye funn av vrakdeler etter helikopterulykken.

Hakkonsvern

HAAKONSVERN: Hovedvraket og ulike andre komponenter fra helikopterstyrten ved Turøy er samlet på Haakonsvern.

Foto: Statens Havarikommisjon / NTB scanpix

Alle de 13 omkomne er identifisert etter helikopterstyrten ved Turøy i Hordaland fredag. I kveld gikk politiet ut med de siste navnene på de omkomne etter ulykken.

Samtidig fortsetter det møysommelige arbeidet med å finne ut hvorfor ulykken skjedde. Mandag fortsatte oppryddingen og søket i området rundt der helikopteret traff bakken, og gode vær- og vindforhold gjorde letearbeidet lettere.

Kraftig vind og regn har vasket frem rester fra berget mandag. Det har ført til at mannskapene har funnet flere vrakdeler. Havstrømmer i området har også bidratt til at nye vrakrester har skylt på land.

Det pågår mandag fremdeles opprydding

SØKET FORTSETTER: Oppryddingen og søket fortsatte mandag i området rundt der helikopteret traff bakken på Turøy.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Ble gjort finsøk

Stig Losnegaard, fungerende kommunikasjonsrådgiver i Vest politidistrikt, opplyser at det mandag er utført finsøk med metalldetektor på holmen og i terrenget hvor rotoren ble funnet.

– Dette arbeidet vil pågå så lenge det er lyst og blir gjenopptatt tirsdag morgen. Deler av terrenget som tidligere er sjekket, må undersøkes på nytt etter nye funn av gjenstander som værforhold i dag har avdekket, sier Losnegaard.

Dette gjør at ferdselsforbudet i terrenget utenfor veien og på holmen fortsatt opprettholdes.

I forbindelse med helikopterulykken ble det innført begrensninger i luftrommet vest for Sotra utenfor Bergen fredag. Disse restriksjonene opprettholdes foreløpig inntil videre.

Trude bakker forklarer hvordan havarikommisjonen og politet jobber videre for å finne ut hva som forårsaket helikopterulykken på Turøy

SE VIDEO: Havarikommisjonen og politiet jobber på spreng for å finne ut hvorfor helikopterulykken ved Turøy skjedde. I dag fortsatte søket på ulykkesstedet. Gode vær- og vindforhold bidro til nye funn.

Håp om at svarte bokser skal gi svar

God informasjon fra fartøyets svarte bokser gir håp om at de pårørende skal få
svar på hvordan tragedien kunne skje.

Data- og taleregistratoren fra helikopteret er avlest, og informasjonen er av god kvalitet, opplyser Statens havarikommisjon for transport (SHT). Den britiske flyhavarikommisjonen (AAIB) har bidratt med ekspertise, og dataene er sendt tilbake til Norge for analyse.

I hangaren på marinebasen Haakonsvern samles vrakrestene. Havarikommisjonen kommer til å åpne denne hangaren for pressen tirsdag ettermiddag.

Mandag stanset Shell alle sine passasjerflyvninger med CHC helikopterservice til oljeplattformen Draugen inntil videre.

Laster innhold, vennligst vent..

Lyspunkt

AKTUELT NÅ