Hopp til innhold

Vil utvise utlendinger som var på kurs

Politiets utlendingsenhet aksjonerte fredag hos Flyktninghjelpen og innledet utvisningssak mot to internasjonalt ansatte i organisasjonen.

Politiets Utlendingsenhet aksjonerte fredag hos Flyktninghjelpen og innledet utvisningssak mot to internasjonalt ansatte i organisasjonen.

VIDEO: Politiets utlendingsenhet tok med seg en marokkaner og en argentiner som var på kurs i Oslo.

Politiets utlendingsenhet aksjonerte fredag i Flyktninghjelpens lokaler i Oslo og kontrollerte om ansatte som ikke snakket norsk hadde oppholds- og arbeidstillatelse.

– Litt før kl 13 fulgte politiet en av våre kollegaer inn. De kom bort til min kollega som satt her. Han ble spurt om han var norsk, og det er han ikke. Han ble bedt om å identifisere seg, og så bedt om å følge med dem, forteller Mads Henrik Almaas, som er leder for Flyktninghjelpens beredskapsavdeling.

Politiet tilkalte også forsterkninger. Ifølge Almaas var det 6-8 sivilkledte politifolk fra Politiets utlendingsenhet i lokalet. De oppførte seg høflig, men det var ubehagelig, sier han.

En marokkaner og en argentiner, som ifølge Flyktinghjelpen var på hovedkontoret i Norge på kurs, ble tatt inn til avhør og det ble innledet utvisningssak mot dem.

Egeland: – Absurd

Generalsekretær Jan Egeland sier det er absurd hvis de ikke kan invitere folk til Norge på kurs.

Jan Egeland

Jan Egeland mener det er absurd å utvise folk som er på kurs i Oslo.

Foto: NRK

– Hvis de som reiser rundt fra flyktningkatastrofe til flyktningkatastrofe ikke kan besøke Oslo uten arbeids- og oppholdstillatelse i Norge, kan vi ikke drive virksomhet for flyktninger. Det burde være selvinnlysende, sier generalsekretær Jan Egeland.

– Jeg regner jo med at man her ser klart hvor absurd det hele er. Det er mulig å ta internasjonalt ansatte til Norge for interne møter og seminarer uten arbeids- og oppholdstillatelse. Alt annet vil være umulig, sier han.

Ifølge Politiets utlendingsenhet gjennomførte de en rutinemessig utlendingskontroll på gata og ble med mannen som var ansatt i Flyktninghjelpen inn for å sjekke papirene. Der valgte de å kontrollere flere.

De har innledet utvisningssak fordi de mener to ansatte ikke hadde nødvendig arbeidstillatelse. PU avviser at de har «vanskeliggjort Flyktninghjelpens virksomhet ved å opprette saker etter utlendingsloven mot to av deres ansatte.»

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger