Hopp til innhold

Vil selge Bhatti-intervju til høystbydende

Islamisten Ubaydullah Hussain sendte e-post til flere av landets redaksjoner og tilbudte å selge «enerett på dybdeintervju» med Norges mest kjente islamist Arfan Bhatti.

Arfan Bhatti

TIL SALGS: Flere redaksjoner fikk tilbud om å kjøpe et eksklusivt intervju med Norges mest kjente islamist Arfan Bhatti.

Onsdag kveld fikk NRK og flere andre redaksjoner en e-post fra den profilerte islamisten Ubaydullah Hussain. Den samme e-posten ble sendt direkte til enkelte journalister i de ulike redaksjonene og i e-postgrupper bestående av flere personer.

Hussain kom for alvor i medienes søkelys i 2012 som leder for den islamistiske gruppen Profetens Ummah.

Budskapet i e-posten han sendte ut var et tilbud om å selge «enerett på dybdeintervju samt helt nytt bilde av Arfan Bhatti». Bhatti er Norges mest kjente og profilerte islamist og er tidligere dømt for en rekke forhold, blant annet torpedovirksomhet. Han er aldri dømt for terrorvirksomhet, selv om han har vært tiltalt for medvirkning for dette.

I PSTs søkelys

Etter det NRK.no kjenner til har Bhatti også vært i søkelyset til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) siden 2006, og er fortsatt stadig i radaren til norsk etterretning. NRK.no er også kjent med at Hussain er under PSTs søkelys og har tidligere blitt pågrepet og varetektsfengslet for å ha fremsatt trusler.

I januar ble Bhatti meldt savnet til norsk politi. I april ble det kjent at han var blitt pågrepet av pakistansk etterretning og satt i forvaring på et hemmelig sted. Det er det også kommet frem påstander om at han skal ha blitt torturert i fangenskap. Disse opplysningene er aldri blitt bekreftet fra offisielt hold.

Nå skal Bhatti, ifølge e-posten Hussain sendte ut, angivelig ha et ønske om å fortelle sin historie.

Les også: Arfan Bhatti etterlyst gjennom Interpol

Les også: VG: Bhatti arrestert i Pakistan

Les også: Bhatti kan ha blitt torturert

Sendt til journalister og redaksjoner

Ubaydullah Hussain

VIL SELGE: Ubaydullah Hussain tilbudte flere redaksjoner og journalister å kjøpe et intervju med Bhatti.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

I e-posten som ble sendt ut står det:

«Hei.

Jeg vil, etter samtale med Bhatti, tilby deg enerett på dybdeintervju samt helt nytt bilde(r) av Bhatti. Intervjuet kan foretas så fort vi evt har en avtale.

Denne henvendelsen er sendt til flere journalister og redaksjoner. Dersom nettopp du skal bli valgt, avhenger av at ditt tilbud med tanke på økonomisk honorar, samt at din avtale skal inneholde godkjennelse av manus fra undertegnede og/eller Bhatti før saken publiseres (Vi er full klar over at saken skal dekkes fra flere sider, men det er viktig at Bhatti sin historie kommer frem i sin helhet).

Ta kontakt med meg hvis dette er aktuelt og gi meg et tilbud. Ved en avtale, så vil det selvfølgelig være mulighet for å komme i direkte kontakt med Bhatti.

Ubaydullah Hussain

Kopi har blitt sendt til Arfan Bhatti».

Taus

Slektninger av Bhatti har sagt til NRK.no at han er løslatt fra fengsel i Pakistan, men dette stemmer ikke. Bhatti sitter fortsatt fengslet og har fått en fengselsdom på seks år.

NRK.no tok kontakt med Hussain for å få en kommentar, men han ønsker ikke å si noe om saken.

– Jeg uttaler meg ikke til noen før det foreligger en avtale.

Det er ikke kjent hvor mye det vil koste å få det eksklusive intervjuet med Bhatti eller hva pengene skal brukes til.

Advokat John Christian Elden, som i disse dager er opptatt med Sigrid-saken i Oslo tingrett, har tidligere vært Bhattis forsvarer. Han har også vært forsvarer for Hussain, så sent som i fjor høst. Elden kjente ikke til e-posten som Hussain hadde sendt ut.

Elden: – Ukjent med e-posten

– Jeg har fått e-posten tilsendt fra andre redaksjoner og dette er ukjent for meg. Jeg har sendt Bhatti en e-post, men ønsker ikke å si noe om innholdet i den, forteller Elden.

NRK.no har vært i kontakt med PST, men de ønsker ikke å si mye om e-posten som Ubaydullah Hussain har sendt ut eller om situasjonen til Bhatti.

– Vi ønsker ikke å si noe om denne saken, sier informasjonssjef Martin Bernsen.

NRK.no har også forsøkt å få kontakt med Bhatti gjennom hans slektninger, men uten å lykkes.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger