Arnstad: – Ser ikke på meg selv som Sp-leder

Marit Arnstad står fast på at hun ikke ser på seg selv som aktuell som leder av Senterpartiet. Men hva hun svarer dersom valgkomiteen vil ha henne i ledelsen, vil hun ikke røpe nå.

Marit Arnstad

STILLER OPP: – Jeg ønsker å gjøre en jobb for partiet. Men jeg vil ikke foregripe en prosess som knapt har startet, sier Marit Arnstad.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Selv om jeg ikke ser meg selv som aktuell som leder, så må jeg i alle fall vurdere henvendelser som gjelder andre jobber og oppdrag for partiet.

Når NRK møter Arnstad i vandrehallen på Stortinget tirsdag formiddag, sitter sentralstyre til Senterpartiet i et skjebnemøte på partikontoret et kvartal unna.

Ser fram til å få et «nytt lag»

Tema er hva partiet skal gjøre nå som Liv Signe Navarsete har varslet sin avgang. Trolig vil hele sentralstyret stille sine plasser til disposisjon før det ekstraordinære landsmøtet i april.

– Valgkomiteen skal nå sette sammen et helt nytt lag. De skal sette sammen et helt nytt sentralstyre, sier Arnstad.

Stortingsrepresentanten fra Nord-Trøndelag har en høy stjerne i partiet. Mange ønsker at hun skal bli en del av ledelsen.

– Vi har knapt startet på den prosessen. Det eneste jeg har sagt er at jeg i likhet mange andre i partiet vil ta en gjennomgang med valgkomiteen dersom de ønsker å snakke med oss.

– Betyr det at du vil vurdere en henvendelse fra valgkomiteen, men at du ikke er aktuell som partileder?

– Jeg har hele veien sagt at jeg ikke anser meg selv om aktuell som leder. Men det forhindrer jo ikke at flere av oss må regne med å snakke med valgkomiteen når det nå skal bygges et helt nytt lag. Hva vi skal si til valgkomiteen, og hva de kommer til å spørre oss om, det får vi nå se, da, når den tid kommer, svarer Arnstad.

– Betyr det at du først og fremst ser deg selv som aktuell for andre verv i partiet, parlamentarisk leder for eksempel?

– Jeg har sagt at jeg ikke har ansett meg selv som aktuell som leder. Men hva det kan bety av andre forhold, det skal jeg ikke spekulere i nå. Vi er i starten av en prosess der valgkomiteen skal gjennomgå flere sider av partiets arbeid og lagbyggingen framover.

– Samarbeider godt med begge nestlederne

Framtiden til første nestleder Ola Borten Moe er uviss.

Dersom Arnstad ender opp med å ta et lederverv i Sp, mener mange fylkeslag VG har snakket med at partiet må velge bort én av trønderne. Sterke krefter mener at det ikke er rom for to fra trøndelagsfylkene i partiledelsen.

– Dersom du går inn i partiledelsen, vil du da ha med deg Ola Borten Moe?

– Vet du, jeg skal ikke foregripe hvilke personer som er mer eller mindre aktuelle til de ulike postene i partiet. Vi er i starten av en prosess, der valgkomiteen skal gjøre et bredt arbeid. De skal jobbe på et fritt grunnlag, og jeg vil ikke ha synspunkter på spesielle personer. Men jeg vil bare si at jeg opplever at jeg har hatt, og har, et godt samarbeid både med Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum, sier Arnstad.

– Flere fylkesledere sier de ser på det som problematisk dersom det kommer to trøndere i ledelsen. Hva sier du til det?

– Alt av den type vurderinger er det valgkomiteen som skal ta.

– Hva synes du om prosessen som går i mediene nå?

– Jeg synes vi bør passe oss for ikke å foregripe en prosess som knapt har startet. Partiet gjør ting etter boka nå, det er veldig bra. Sentralstyret stiller sine plasser til disposisjon, og valgkomiteen får derfor et bredt grunnlag å jobbe på.

– Men sier du nå kategorisk at du ikke er aktuell som leder av Senterpartiet?

– Jeg sier det jeg også sa gjennom hele gårsdagen; at jeg ikke har sett meg selv som aktuell som leder. Men jeg er innvalgt på Stortinget, og jeg ønsker å gjøre en jobb for partiet. Men jeg vil ikke foregripe en prosess som knapt har startet.

– Men vil du vurdere en henvendelse om å bli partileder dersom valgkomiteen ber deg om det?

– Jeg vil ikke foregripe en prosess som ikke har startet. Valgkomiteen er ennå ikke oppnevnt.


AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger