Frps stortingsrepresentant Jan Simonsen sier til VG at han
vurderer å melde seg ut av Frp, og tenker seriøst på å melde overgang til Høyres stortingsgruppe. Men Høyres partileder Jan Petersen har på ingen måte tenkt å ta imot Simonsen med åpne armer.
Jan Simonsen er ikke valgt inn på vårt program, derfor anser jeg en partiovergang til oss som helt utelukket, sier Petersen til NTB.
- Det er mye fordommer i Frp. Jeg tror nok ingen i Høyre ville blitt rød i nakken hvis et av deres medlemmer drakk øl sammen med homofile, sier Simonsen til VG.
Han sier at Høyre er det partiet som står Frp nærmest, og at han derfor eventuelt vil melde seg inn der.
Injuriesøksmål?
I et møte med partiformann Carl I. Hagen to dager før det mye omtalte dokumentarprogrammet på TV 2, hevder Simonsen å ha fått beskjed om at han måtte slutte å drikke kaffe med
eks-partifellene Fridtjof Frank Gundersen, Dag Danielsen og Vidar Kleppe. Hvis ikke, skulle de fjerne ham som Frps fraksjonsleder i justiskomiteen.
- Det er jo helt absurd. Jeg må jo få lov til å drikke kaffe på Stortinget sammen med gode venner, sier Simonsen. Hagen vil ikke kommentere det interne møtet.
Simonsen er for sin del grundig lei av det han kaller
leninistiske tilstander i Frp. Søndag skulle han møte advokat Per Danielsen for å vurdere injuriesøksmål mot Hagen eller andre i Frp.
Avbrøt ferien
Jan Simonsen havnet i hardt vær etter at Rikets Tilstand i TV 2 denne uken avslørte at han skal ha benyttet sin stilling som stortingsrepresentant til å skaffe en venn skjenkebevilling.
Vennen er tidligere dømt til fengsel i fire år i Tyskland for organisering av seksuelle tjenester der han koblet unge gutter ned til 14 år med horekunder.
Lørdag avbrøt Simonsen ferien sin i Israel og satte seg på
første fly hjem til Norge for å ta til motmæle mot den kraftige kritikken som er rettet mot ham fra partikolleger i kjølvannet av avsløringene.
Et enstemmig sentralstyre i Frp bestemte fredag å iverksette eksklusjonssaken mot Jan Simonsen uten å ha hørt hans versjon av saken.
Simonsen har fått frist til 16. oktober med å svare på anklagene som er rettet mot ham. Sentralstyret tar sin endelige avgjørelse senest 19. oktober.