Hopp til innhold

Vil ikke ha hijab i politiet

Politiets eget forbund sier nei til å la politifolk bruke hijab i tjenesten. - Det vil bryte med prinsippet om et verdinøytralt politi, sier leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

Politikvinner med hijab

I England har politikvinner fått bruke hijab i flere år.

Foto: METROPOLITAN POLICE / AFP

For en drøy uke siden satte den 23 år gamle Keltoum Hasnaoui Missoum fra Sandnes i Rogaland i gang debatten. Hun ønsket å begynne i politiet, men vil bruke hijab.

Hijab er en viktig del av identiteten for mange muslimske kvinner. Enkelte retninger innenfor Islam mener også at det er påbudt å bære plagget.

23-åringen sendte derfor et brev om saken, og Politidirektoratet vurderer nå om det skal tillates å bruke hijab i politiet.

Les: Vil bruke hijab til politiuniform

Tillatt i andre land

Arne Johannessen

Arne Johannessen er krystallklar.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Politiets Fellesforbund har også vurdert saken en stund, og leder Arne Johannessen er ikke i tvil: Hijab og politi hører ikke sammen.

- Vi har et reglement som er veldig strengt, der det ikke er lov å gå med noen personlige efffekter som signaliserer politisk eller verdimessig ståsted. Bruk av hijab vil bryte med dette prinsippet, sier han.

Forsvaret har tillatt bruk av hijab, og flere store arbeidsplasser som Ikea har også gjort det.

I flere andre vestlige land som Storbritannia og USA får også politikvinner bruke hijab.

- Kan bedre rekrutteringen

Men for Johannessen står politiet i en særstiling.

- Hijab vil kunne gjøre det lettere å komme i kontakt med muslimer, og det vil kanskje også gjøre det lettere å rekruttere muslimske kvinner til politiyrket. Men disse argumentene er ikke gode nok når vi skal se prinsipielt på saken, sier Johannessen.

Nett-TV: Politiet vil ikke ha hijab

SAKEN ER NÅ STENGT FOR VIDERE KOMMENTERING. TAKK FOR DELTAGELSEN.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger