Hopp til innhold

– Godtar ikke at Märtha tar kontakt med døde i våre lokaler

General i Det Norske Misjonsselskap (NMS), Kjetil Aano, godtar ikke annet enn at det kun er levende kursdeltagere i lokalet han leier ut til prinsesse Märtha og hennes engleskole-partner.

Prinsesse Märtha og Elisabeth Samnøy

Prinsesse Märtha og Elisabeth Samnøy har vakt reaksjoner med sin engleskole.

Foto: Ericson, Bertil / SCANPIX

Tidligere har det vært kjent at prinsesse Märtha kommuniserer med både engler og hester, og i et intervju med Stavanger Aftenblad tidligere denne uken kom det frem at det også er andre som kontaktes.

«Ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde»

– Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene. Også den kontakten kan vi opprette når som helst, når vi ønsker det, sa prinsessen til avisen.

Det er dette som har fått Aano til å reagere. I morgen kommer nemlig Märtha og kompanjongen Elisabeth Samnøy til Stavanger med sin engeskole.

Opptil 60 personer som vil betale 2900 kroner for å lære å komme i kontakt med sin skytsengel, skal da være samlet i misjonssenteret Himmel og Hav på Sola i to dager. Lokalet eies av NMS.

– Jeg ville oppfatte det som respektløst å prøve å komme i kontakt med døde i vårt lokale. Jeg håper og går ut fra at dette ikke kommer til å skje, sier NMS-general Kjetil Aano til Vårt Land.

Klar beskjed

Han har understreket at NMS ikke hefter for innholdet i arrangementet når andre leier hos organisasjonen, men kommer nå med klar tale til prinsesse Märtha og Samnøy.

– Det ville være helt på jordet hvis vi skulle hefte for det som skjer hos dem som leier hos oss. Det betyr ikke at absolutt alt er like velkomment hos oss, sier han til Vårt Land.

– Vil du ta kontakt med prinsessen og forsikre deg om at dette ikke skjer?

– Jeg kommer ikke til å godta at det blir tatt kontakt med døde i våre lokaler, slår han fast.

– Uventet hard engleskole-kritikk

Det manglet ikke på reaksjoner og kritikk ved oppstarten av engleskolen i 2007.

– Vi hadde ikke ventet det så hardt, sier prinsessen til Stavanger Aftenblad.

– For den som ikke er vant med det, kan et slik brått og uventet kjør være tøft. Men jeg har trening i å bli kritisert og i mediekjør fra mange saker fra jeg var liten, sier hun.

AKTUELT NÅ