NRK Meny
Normal

Vil hindre British Airways å fly fra Gardermoen

Parat sine medlemmer blir oppfordret til å boikotte British Airways hvis det engelske flyselskapet benytter seg av streikebrytere.

British Airways

British Airways kan bli hindret å fly fra Gardermoen i morgen.

Foto: KEVIN COOMBS / Scanpix/Reuters

Arbeidstakerorganisasjonen Parat, som blant annet organiserer bakkemannskap på Gardermoen, ønsker at deres medlemmer skal nekte å fylle drivstoff og levere varer til British Airways sine fly hvis de benytter seg av streikebrytere på sine flyvninger til Norges hovedflyplass.

Solidaritetsaksjon

– Vi gjør dette som en solidaritetsaksjon med våre fagforeningskollegaer i BA, sier Leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud til NRK.no.

Denne aksjonen kan ramme flere hundre passasjerer i morgen på de fire flygningene selskapet har til London.

Bakgrunnen for streiken i BA er at fagforeningsmedlemmene i selskapet ikke vil akseptere forslagene nye til lønns- og arbeidsvilkår.

Fly på bakken

– Vi har fått opplysninger om at British Airways jobber for å gjennomføre flygningene med streikebrytere, sier nestleder i Parat, Vegard Einan i en pressemelding i dag, og understreker at hvis dette er tilfellet vil Parat sine medlemmer aksjonere mot selskapet.

Vil dette føre til at British Airways sine fly ikke vil kunne ta av fra Gardermoen?

– Hvis vi gjennomfører aksjonen vil det bli konsekvensen, sier Skjæggerud.

British Airways ønsker at denne konflikten ikke skal påvirke publikum.

– Vi gjør alt vi kan for å unngå å påvirke folks flyplaner, sier Peter Rasmussen, Nord-Europasjef i British Airways, som oppfordrer alle passasjerer til å sjekke sine flyvninger på BA sine hjemmesider.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger