Vil hente ut asylsøkere i kirkeasyl

Politiet bør gå inn i kirka i Rognan i Nordland, og hente ut en kosovo-serbisk familie som har gått i kirkeasyl, mener Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen.

Per-Willy Amundsen

Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen vil ha slutt på at asylsøkere som har fått avslag går i kirkeasyl.

Foto: Scanpix

Familien skulle bli sendt til Serbia i helga da over 70 personer med ulovlig opphold i Norge ble sendt ut , men de fem kom seg unna og gikk i kirkeasyl i går

Den kosovoserbiske familien på fem har oppholdt seg i Norge i over tre år, den siste tiden har de hatt tilhold i Saltdal. To av barna har gått på norsk skole mens det yngste barnet på to, er født i Norge.

Det er ingen grunn til at politiet skal la være å hente familien, mener Amundsen.

– Vi ønsker å oppheve det prinsippet. Vi mener at det er helt naturlig å hente personer som oppholder seg ulovlig på norsk territorium enten de befinner seg i en kirke eller et annet sted, sier Amundsen til NRK.

Les også: Familien splittet i storaksjon

– Misbruker kirka

Familiens far sa til NRK i går at barna opplever en fortvilet situasjon, og gråter hver eneste dag.

Daglig leder Sigurd Gulliksrud i Saltdal Kirkelige Fellesråd sier kirka nå er oppholdssted for familien.

– Kirka er ikke lagt til rette for at folk skal bo der, men vi har ordnet med noen madrasser og litt mat. Så lenge de velger å være i kirka vil vi forsøke å hjelpe dem, sa Gulliksrud til NRK.no mandag.

Det vil Per Willy Amundsen ha en slutt på.

– Med Fremskrittspartiets politikk vil vi selvfølgelig også sørge for at personer som ikke har krav på å være i Norge ikke kan misbruke kirka for å være her på tross av lovlige, fattede vedtak, sier Amundsen.

Utsendelsen av asylsøkere har også ført til voldsomme reaksjoner i Vadsø , der kommunen vurderer å sende tilbake en integreringspris den fikk i 2008.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger