NRK Meny
Normal

Vil ha toppmøte om samarbeidsbrudd

Frp-leder Siv Jensen vil ha et oppklaringsmøte med partilederne i Høyre, KrF og Venstre om hvorvidt samarbeidsavtalen ble brutt da Frp ble overkjørt av Syria-vedtaket på Stortinget.

Skei Grande og Siv Jensen

Det er ikke alltid like god stemning mellom Frp-leder Siv Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande. Førstnevnte vil nå kalle inn samarbeidspartnerne til et toppmøte for å finne ut av hvorvidt avtalen dem imellom er brutt eller ikke.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det tok ikke lang tid etter «Syria-enigheten» på Stortinget var et faktum, før flere i Fremskrittspartiet gikk i strupen på regjeringspartner Høyre. Christian Tybring-Gjedde mener Høyre har brutt samarbeidsavtalen, men hans partileder Siv Jensen har nektet å svare på hva hun mener om saken.

– Jeg regner med at hvis hun mente at den var brutt, ville hun ha innkalt meg til et møte fort, sa Venstre-leder Trine Skei Grande da hun møtte Jensen i Politisk kvarter.

Og hun fikk svar på tiltale. Jensen mener de fire partilederne må sette seg ned og diskutere saken.

– Jeg mener det er flere problematiske sider ved det Stortinget gjorde. Dette er en sak det er viktig at de fire partilederne snakker om, og det har vi foreløpig ikke fått anledning til å gjøre.

– Frps spill undergraver troen på politikere

Jensen mener det er partiledernes oppgave å tolke om samarbeidsavtalen har blitt brutt eller ikke. Det skal gjøres bak lukkede dører. Hva hennes partifeller sier på Stortinget vil hun ikke forholde seg til.

– I Venstre har vi bestemt oss for at når vi mener samarbeidsavtalen er brutt, så er det jeg som skal si det. Vi har blitt enige om at det er en ting vi bør snakke sammen om før noen av oss slår det fast, sier Skei Grande.

Hun mener dette føyer seg inn i rekken av dobbeltkommunikasjon fra Fremskrittspartiet, og viser blant annet til årets trygdeoppgjør hvor Frps strategi var å stemme mot det deres egen statsråd la frem.

– Når politikerne kan sitte i et rom og forhandle frem en avtale for så å sitte i det andre rommet og være imot, tror jeg det undergraver folks tro på politikerne.

Hør hele debatten her:

 : Politisk kvarter 25. juni 2015

– Ordbruken henger ikke helt sammen

– Det er bare ett Fremskrittsparti, vi står opp for det partiprogrammet vi har gått til valg på og vi står opp for den samarbeidsavtalen vi har inngått mellom de fire partiene, svarer Siv Jensen på kritikken.

Hun synes det blir helt feil om det skapes et inntrykk av at Frps stortingsgruppe har for vane å stemme mot det som regjeringa legger frem. Likevel er Skei Grande bekymra.

– Vi må sørge for at vi klarer å få grep om de store utviklingstrendene i Norge, og da er det viktig at vi henger sammen både i Stortinget og i regjering. Jeg merker meg at ordbruken i Frp ikke henger helt sammen med måten mandatet deres forvaltes på.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger