NRK Meny
Normal

Vil ha sosialklienter i aktivitet

– Hvis du er i stand til å jobbe en time, skal du jobbe den timen dersom du vil motta det offentliges hjelp, sier Michael Tetzschner (H).

Michael Tetzschner (H)
Foto: Høyre

Lederen i Oslo Høyre varsler strengere krav dersom Høyre får regjeringsmakt etter valget.

I fjor var det 109.349 personer som mottok sosialhjelp, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Vil stille strenge krav

– Sosialhjelp er ment som en midlertidig støtte på veien tilbake i arbeidslivet. Det skal ikke bli en livsstil. Vi vil stille strengere krav for trygdeytelser og sosialhjelp. Alle med arbeidsevne skal møtes med krav til aktivitet når de mottar støtte, sier Tetzschner.

Dersom man ikke følger Høyres ønskede aktivitetsplikt, mener partiet det bør ha konsekvenser for utbetalingen av stønaden.

– Må rydde opp i dagens ordninger

Ifølge tall fra Nav har antall uføretrygdede i Norge økt med over 20 prosent fra 2000 til i år. Ved utgangen av juni i år var det 341.425 personer som mottok uføreytelser.

– De uføre utgjør nå over ti prosent av folk i arbeidsfør alder. Samtidig viser internasjonale undersøkelser at den norske befolkningen har god helse, og vi har et godt helsevesen, sier Tetzschner.

– Da må vi rydde opp i dagens velferdsordninger dersom vi ønsker å bevare velferdsstaten.

Han mener løsningen ligger i å gjøre det mer lønnsomt å være i arbeid ved å senke skattene på lavere inntekter gjennom å øke bunnfradraget, og han vil stanse veksten i størrelsen på trygdeutbetalingene.

– Sjenerøse velferdsytelser er bare mulig så lenge de er forbeholdt dem som virkelig trenger det.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger