Vil ha slutt på nullskatt

Finansminister Sigbjørn Johnsen vil ha slutt på avtaler om skattefritak, slik Thorbjørn Jagland har fått i Europarådet.

Sigbjørn Johnsen

Finansminister Sigbjørn Johnsen.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

LES OGSÅ: Jagland betaler null i skatt

Johnsen skal nå gå gjennom ordningen, etter at det i går ble kjent at Jagland ikke betaler skatt av inntekt på to millioner kroner i året som toppleder i Europarådet.

- Uaktuelt

- Dette kommer ikke til å skje flere ganger. Det blir uaktuelt å gå inn i sånne avtaler i framtida. sier Sigbjørn Johnsen til NRK.

Thorbjørn Jagland taler i Europarådet

Thorbjørn Jagland på talerstolen i Europarådet.

Foto: Scanpix/AFP

Da Thorbjørn Jagland fikk jobben som generalsekretær i Europarådet i september i år fikk han fullt skattefritak. Dette er ett av privilegiene ansatte i Europarådet ha , ifølge en avtale fra 1949.

Og det finnes tilsvarende avtaler også for andre internasjonale organisasjoner.

- Bør betale skatt

Administrerende direktør i Skattebetalerforeningen, Jon Stordrange, mener Jagland selv burde ta initiativ til å betale skatt til Norge. Selv om han har forholdt seg til reglene, er det ikke noe i veien for at han kan initiativet til å betale skatt til Norge.

Fremskrittpartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein er enig med Skattebetalerforeningen, og mener systemet er modent for endring.

- Det er helt galt at Jagland kan heve en så stor lønn uten å betale skatt. Han burde ta initiativet til å endre denne typen regler, sier han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger