Vil ha med næringslivet i miljøkamp

Miljøvernminister Helen Bjørnøy og LO-leder Roar Flåthen vil ha med seg Innovasjon Norge, NHO og Nærings- og handelsdepartementet i miljødialog.

Helen Bjørnøy og Roar Flåthen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Vi er blitt enige om å invitere til et seminar om miljø og næringsutvikling, sier Flåthen etter et møte med miljøvernministeren i formiddag.

- Naturlige temaer vil være bærekraftig produksjon og forbruk, miljøteknologi, miljøvennlige innkjøp, grønt reiseliv og bioenergi.

LO vil ha norsk teknologi

LO krever at rensing av gasskraftverket på Kårstø blir utsatt til norsk teknologi er klar, til tross for at japanske Mishubishi kan stille med løsninger minst ett år tidligere.

Ett års drift uten rensing tilsvarer utslipp fra mer enn en kvart million biler.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) gjorde det før dagens møte klart at miljøet må telle mer enn norske interesser når det gjelder å få til rensing.

- Ikke hør på LO!

Bjørnøy ble møtt av demonstranter fra Natur og Ungdom da hun ankom møtet med LO. Deres klare beskjed var "Ikke hør på LO!" av frykt for at LO skulle få overtalt miljøvernministeren til å vente med CO2-rensing på Kårstø.

- Mitt utgangspunkt er at jeg vil ha rensing så fort som mulig, og det er LO godt orientert om. Jeg står fast på at jeg ønsker en fullskalarensing helst fra 2011, det er viktig å få til en rensing så fort som mulig på Kårstø, sa Bjørnøy før møtet.

 

Helen Bjørnøy
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger