Trygler Ola Borten Moe om å kjempe om lederplassen i Sp

Ola Borten Moe er den eneste som kan redde partiet fra et skrekkvalg neste år, mener nominasjonslederen i Sør-Trøndelag. – Nå håper jeg han tar ansvar.

Ola Borten Moe

POPULÆR TRØNDER: Ola Borten Moe er populær i Sør-Trøndelag. Nå tar flere til orde for å bytte ut Liv Signe Navarsete med nestlederen.

Foto: Johansen, Geir Otto / NTB scanpix

Jon P. Husby tar ikke et nei for et nei. Sp-nesteleder og olje- og energiminister Ola Borten Moe har takket nei til gjenvalg til Stortinget, men lederen i nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag nekter å gi seg.

Husby frykter et elendig valgresultat blir svaret dersom Borten Moe ikke ombestemmer seg.

– Det er bare å se på oppslutningene på meningsmålingene. Jeg håper Ola ser det, og han er nødt til å ta ansvar. Det tror jeg han vil gjøre, sier han til NRK.no.

Og han stopper ikke der. Skaun-ordføreren Husby er blant flere profilerte trønderske senterpartister som nå tar til orde for et lederskifte i Sp allerede til våren.

Mener Navarsete ikke kan kommunisere

Ifølge Husby må følgende skje dersom Senterpartiet skal gjøre et godt valg neste år: Liv Signe må ut. Ola Borten Moe må inn:

– Liv Signe har selv kommet opp i denne situasjonen. Jeg ønsker henne ikke noe vondt, men jeg mener det er viktig å gjøre endringer, sier Husby.

Han mener det viser svakt lederskap at Navarsete trengte tre forsøk før unnskyldning hun ga til ungdomsleder Sandra Borch var god nok. Han mener også det er uakseptabelt at en partileder skjeller ut lederen for ungdomspartiet i full offentlighet.

– Vi må jo sørge for at vi har ledere som kan kommunisere ut et budskap, sier han.

Almlid: – Vi har bruk for Borten Moe

I Adresseavisen i dag sier også partiveteran Kolbjørn Almlid at det er en god idé å skifte ut lederen.

Han mener det ikke vil være problematisk å skifte ut Navarsete allerede til våren, så sant partiet står samlet bak lederen. Også Almlid ser Borten Moe som et godt partilederemne.

– Det er ingen god situasjon vi har nå. Å renominere Ola i Sør-Trøndelag, er et fornuftig løp. Vi har bruk for de topptalentene vi har. Ola har en måte å nærme seg viktige politiske saker på som er god. Det eneste det snakkes om nå, er partilederens humør, psyke og sinnelag, og det står i veien for politikken vi bør snakke om, sier Almlid til avisa.

– Ola står ikke bak dette

Husby sier til NRK.no at han nå vil ta kontakt med Ola Borten Moe for å få i stand et møte. Målet er å overbevise han til å fortsette.

Samtidig bedyrer han at Borten Moe ikke har noe med dagens utspill å gjøre.

– Ola har ikke stått bak dette, jeg har ikke snakket med han, men jeg synes det er nødvendig å ta grep, sier han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger