Vil dopingteste treningsinstruktører

Hovedorganisasjonen Virke vil ha mulighet til å dopingteste ansatte ved treningssentre.

Personlig trener

I dag kan treningssentre pålegge kundene å la seg dopingteste, men det stilles foreløpig ikke samme krav til ansatte.

Foto: (Illustrasjonsbilde) / Colourbox

I dag har treningssentrene mulighet til å teste medlemmene , men det finnes ingen lovhjemmel som åpner for å teste de ansatte.

Det bør også gjelde de ansatte som en del av antidopingprogrammet, mener bransjedirektør for trening i Hovedorganisasjonen Virke Anne Thidemann.

De organiserer 310 treningssentre over hele landet, med mer enn 550.000 medlemmer:

– Rent for alle

– Vi tror ikke omfanget er stort, men det er viktig å sende et signal til ansatte om at et rent senter betyr et rent senter for absolutt alle. Både medlemmene som trener der og de som er ansatte, sier Thidemann til NRK.

Hovedorganisasjonen Virke vil ha mulighet til å dopingteste ansatte ved treningssentre.

NETT-TV: Både brukere og ansatte er positive til forslaget.

Tidligere i år ba de Arbeidsdepartementet vurdere om det finnes muligheter til nettopp dette i Arbeidsmiljøloven, noe det ikke gjør. Deretter ønsket de å endre regelverket, men fikk til svar fra departementet at det ikke er behov for det.

Nå vil de at departementene skal samarbeide nærmere.

– Helse og omsorgsdepartementet har nå sendt ut en høring om kriminalisering av doping. Det er nettopp med utgangspunkt i at ny forskning viser sammenhengen mellom vold og doping. Da synes vi det er rimelig at dette vurderes inn i denne hjemmelen i Arbeidsmiljøloven, sier Virke-direktøren.

Åpner for lovendring

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt sier de vil vurdere å se nærmere på regelverket siden Regjeringen uansett ønsker å forby dopingmidler.

Samtidig mener hun det er viktig å ta hensyn til personvernet for de ansatte:

– Vi har nedsatt en partssammensatt arbeidsgruppe som skal se på kontroll og overvåking i arbeidslivet generelt. Jeg vil be om deres vurdering om dette er et godt tiltak, sier Huitfeldt til NRK.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger