Fire nye uker for terrorsiktede

De tre siktede i terrorsaken må sitte fengslet i fire nye uker, til tross for begjæring om løslatelse fra deres forsvarere.

Fengslingsmøte i terrorsaken

Jakobsens advokat Kjell T.Dahl, Arild Humlen og Carl Rieber-Mohn som begge representerer Mikael Davud i Oslo Tingrett i dag.

Det ble avgjort etter et fengslingsmøte i Oslo Tingrett i dag.

Alle tre «kan holdes varetektsfengslet inntil annet bestemmes av påtalemyndigheten eller retten, men ikke ut over 1. november 2010.»

Les mer: - Sjokkert over dei andre sine tilståingar

Kun Jakobsen tilstede

Det var kun en av de tre terrorsiktede, 31 år gamle David Jakobsen, som i dag møtte opp til fengslingsmøte i Oslo Tingrett.

Både Mikael Davud og Shawan Sadek Saeed Bujak erkjente i forrige uke å ha planlagt terror, men på ulike mål - og Jakobsen ble i deres forklaringer ikke nevnt.

Les: – Terrorsiktet har tilstått

Davud og Bujak har godkjent videre fengsling.

– Bør løslates

Jakobsens forsvarer Kjell T. Dahl mener deres erkjennelser var nok til å la hans klient gå fri fra fengslingsmøtet i dag, og han mener det er utenkelig at han kommer til å rømme landet.

– Om Jakobsen drar til Usbekistan risikerer han å bli drept. Og status som terrorsiktet på rømmen ville generelt ikke vært særlig gunstig for ham.

Den 31 år gamle usbekeren erkjenner fortsatt ikke straffeskyld, og holder fast ved sine forklaringer fra tidligere avhør.

– Kjennelsen ankes

– Vi er skuffet over at de ikke vurderer spørsmålet mer grundig, sier en av Jakobsens forsvarere, René Ibsen, til NRK.no.

Han forteller at avgjørelsen ankes og tas til lagmannsretten.

– Det er deler av kjennelsen vi ikke forstår. Det vises blant annet til et gammelt dokument som her legges fram som nytt i saken. Det er også vanskelig å skulle være enig i at noe i Bujaks tilståelse forsterker mistanken mot Jakobsen. De drøfter heller ikke unndragelsesfaren i denne avgjørelsen, sier Ibsen.

Video Kjell T. Dahl om terrorsaken

VIDEO: Forsvarer Kjell T. Dahl begjærte sin klient løslatt i dag.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger