NRK Meny
Normal

VG: Helikopteret avbrøt flygning tre dager før ulykken

Ulykkeshelikopteret som styrtet ved Turøy fredag, avbrøt en tur til en plattform i Nordsjøen tre dager før ulykken, skriver VG.

Helikopteret

Helikopter av typen EC225 Super Puma.

Foto: Kristoffer Rivedal

Tirsdag avbrøt ulykkeshelikopteret en tur ut i Nordsjøen etter 16 minutter, skriver avisen.

Dette skjedde på en tur til plattformen Oseberg Øst. Etter 16 minutter snudde det over Sotra og returnerte til Flesland lufthavn.

Helikopteret som styrtet på en holme nordvest for Bergen på vei fra Gullfaksfeltet til Flesland, er av typen Eurocopter 225.

Helikopteret har vært involvert i flere ulykker de siste årene. I 2012 ble 10 helikoptere av typen EC225 i Norge ble satt på bakken. Da hadde helikopterene vært involvert i to nødlandinger med kort tids mellomrom.

– Det ble skiftet en komponent

Pressetalsmann Claus Sonberg for CHC Helicopter Service AS sier til NRK at det ble byttet en komponent i helikopteret etter hendelsen.

– Tirsdag lyste en indikasjonslampe. Da byttet vi rutinemessig en komponent og foretok en prøveflight onsdag. Da lampen fremdeles lyste, gjorde vi nye feilsøk og byttet en annen komponent. Da fikk man ingen indikasjon, og helikopteret foretok seks kommersielle flygninger torsdag uten problemer, sier Sonberg til NRK.

– Teknisk direktør opplyser at feilen hadde ikke med rotor eller gir å gjøre, sier Sonberg.

Statoils pressetalsmann Morten Eek, ønsker ikke overfor VG å uttale seg om helikopterets tilstand eller hva som har skjedd i dagene før ulykken.

22. oktober i 2012 ble ti EC225-helikoptre i Norge ble satt på bakken. Da hadde helikoptrene vært involvert i to nødlandinger med kort tids mellomrom.

Helikopteret kan ta 19 passasjerer i tillegg til et mannskap på to, og ble registrert i Norge 13. august 2009. Det ble levert direkte fra produsent, ifølge Luftfartstilsynet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger