VG: Frp ville si ja til 7500 Syria-flyktninger

Et internt notat som VG har fått tilgang til, viser at Frp var villige til å ta imot 7500 flyktninger fra Syria før de brøt forhandlingene med de andre partiene.

Per Sandberg og Harald Tom Nesvik i Frp

Per Sandberg (Frp) har gått hardt ut mot partiene som vil ta imot 8000 flyktninger fra Syria. Her i prat med Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Frp har langet ut mot stortingsflertallet som går inn for å ta imot 8000 flyktninger fra Syria over en treåsperiode.

Christian Tybring Gjedde (Frp) rådet til og med sitt eget parti til å gå ut av regjeringen på grunn av saken.

Nå viser et internt notat som VG har fått tilgang til, at Frp selv var villige til å ta imot 7500 flyktninger, altså bare 500 færre enn antallet de kraftig har kritisert.

Notatet er datert 4. juni, noe som er dagen før Frp valgte å trekke seg fra forhandlingene.

Frp avviser saken

Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik sier til VG at partiet så på forhandlingene i Stortinget som forhandlinger om totalantallet flyktninger til Norge, ikke bare fra Syria.

– Tallene som fremkommer i innspillet fra Frp og Høyre er en ren fremskriving til og med 2018 av nesten det samme antallet kvoteflyktninger som vi allerede har vedtatt å ta imot i 2015, men med en reduksjon på 120 per år. Dette var fra vår side å anse som et totalantall. Det er en naturlig konsekvens av at dersom man ville hente flere fra Syria så vil det ha som konsekvens at det ikke kan komme noen fra andre land. Dette ble også formidlet fra meg til Høyre, sier han til avisen.

Høyre sier noe annet

Dette avvises imidlertid av Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland.

«Dette var forhandlinger om økt humanitær innsats i Syria og nærområdene, samt økt antall overføringsflyktninger fra Syria», skriver han i en SMS til VG.

Les også:

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger