VG: Familien til Anne-Elisabeth Hagen ble truet med drapsvideo

Familien til Anne-Elisabeth Hagen (69) ble truet med at en video av drapet på henne ville bli lastet opp på internett dersom Tom Hagen ikke betalte løsepenger.

Anne-Elisabeth Hagen

Siden oktober i fjor har politiet endret hypotesen fra at kona til milliarder Tom Hagen, Anne-Elisabeth Hagen, er blitt kidnappet, til at det er snakk om en fingert kidnapping og drap.

Foto: Politiet

Det har gått snart ti måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor.

Det ble funnet brev med krav om løsepenger dagen hun forsvant.

Ifølge VGs opplysninger ble det i brevet også truet med at en video av drapet på Anne-Elisabeth Hagen ville bli lastet opp på internett, dersom ikke løsepengene ble betalt.

Trusselen kunne kobles til noe man for eksempel har sett i videoer publisert av terrororganisasjonen IS, skriver avisa.

Drapstrussel

Pengekravet var på ni millioner euro. Drapstrusselen, som er formulert på norsk, var medvirkende årsak til at politiet holdt helt tett om forsvinningssaken i ti uker, mens de etterforsket saken på spreng i det skjulte.

Politiet har gjentatte ganger sagt at de ikke har fått noen bevis på at kvinnen verken lever eller er død.

Politiets hovedhypotese er at Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant 31. oktober i fjor, er drept.

Etterforskningsleder Tommy Brøske sier at han ikke ønsker å kommentere VGs opplysninger.

Det maskinskrevne brevet på flere A4-sider, inneholder også detaljerte instruksjoner for hvordan ektemannen Tom Hagen skulle kommunisere med den angivelige motparten.

Fant skoavtrykk

Onsdag formiddag fortalte politiinspektør Tommy Brøske på en pressekonferanse at de nå leter etter en ukjente skokjøper.

Dette er fordi det ble funnet skoavtrykk flere steder inne i boligen etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Her viser politiet frem skosålen. Skoavtrykket ble funnet flere steder inne i boligen etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Politiet har fått bistand fra eksperter i Tyskland og funnet ut at avtrykket stammer fra en sko av merke Sprox.

– Avtrykket er på et slikt sted og avsatt på en slik måte at politiet tror det tilhører en gjerningsperson. Det er fra en sko i størrelse 45, sa Brøske.

Politiet sier de har oversikt over personer som har kjøpt skomodellene med bankkort, men oppfordrer personer som har kjøpt skoene med kontanter om å ta kontakt med politiet.

Flere kjøpere har allerede kontaktet politiet etter at de gikk ut med skoinformasjonen.

Politiet tror hun ble drept

Under pressekonferansen onsdag opplyste politiet om at det ikke har vært noen ny kontakt med dem som antas å ha tatt Anne-Elisabeth Hagen.

Politiet har ikke har endret sin hovedhypotese om at Anne-Elisabeth Hagen er død, på bakgrunn av at det ikke har kommet livsbevis.

Den 8. juli tok den antatte motparten kontakt med familien Hagen, og ifølge bistandsadvokat Svein Holden ble det kommunisert «klart og tydelig» at Hagen var i live.

– For nær familie vil det alltid være slik at man har et håp om å få sine nære tilbake i live, inntil det motsatte er bevist, sa Holden etter pressekonferansen.

SISTE NYTT

Siste meldinger