Tjessem er den tredje nordmannen i historien som er blitt utropt til verdensmester i faget.
Bak Norge fulgte kokker fra Frankrike og Tyskland. Avgjørelsen falt like før klokken 19 onsdag kveld.
Charles Tjessem med pokalen i det niende Bocuse d'Or. (Foto: Reuters / Robert Pratta)
Charles Tjessem ble kåret til årets kokk i 2002. Han er oppvokst i Sandnes i Rogaland, og bestemte seg i ung alder for å delta i verdensmesterskapet i kokkekunst etter å ha lest om Arne Brimi.
31-åringen jobber i dag som kokk for Statoil i Stavanger. Hans tidligere arbeidsplasser er Gastronomisk institutt samt restaurantene Cartellet og Mortepumpen i Stavanger.
Over 500 nordmenn var tilstede under konkurransen og heiet Tjessem fram til seier.
Norsk ørret og fransk oksebiff var de viktigste ingrediensene i kunstverket til Tjessem, som ble servert på spesialdesignede sølvfat fra hjembyen.
I alt deltok 24 kokker.