Venstre: Statsråden har handlet rett

STORTINGET (NRK): Venstre roser miljøminister Vidar Helgesen for avgjørelsene han har tatt i ulvesaken.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) møtte til debatt tirsdag i Stortinge om redegjørelse om forvaltningen av ulv.

FÅR ROS: Venstre mener miljøminister Vidar Helgesen (H) har handlet riktig i ulvesaken. I Stortingssalen tirsdag var det mest kjeft Helgesen fikk fra de andre partiene.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Bakgrunnen for at vi er i den situasjonen vi er i dag er at rovdyrpolitikken virker. Tapstall på husdyr går ned og bestandstallene har gått opp. Derfor kan vi ha en noe høyere bestand enn det bestandsmålet vi har satt uten at det fører til skade, sa leder i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget Ola Elvestuen (V) fra Stortingets talerstol i dag.

Også Miljøpartiet de grønne mente miljøministeren har handlet riktig i ulvesaken.

– Jeg er imponert over og glad for at vi har en miljøminister som ser på det som sin oppgave å følge den loven som Stortinget selv har vedtatt, sa Rasmus Hansson (MDG) under debatten.

Tirsdag debatteres ulvesaken nok en gang i Stortinget – og statsråd Vidar Helgesen må stå skolerett.

– Kan ikke endre loven

I går sa Jan Henrik Fredriksen (Frp) til NRK at de ville at frykt skal telle mer for om en kan felle ulv. Men Elvestuen sier noe slikt vil innebære en lovendring.

– De kan ikke endre tolkningen til at en bekymring plutselig gjør at ulv er farlig. Da må de endre innholdet i loven – og DET er det ikke rom for her.

Når folk slutter med sau i ulvesonen hva skjer da - går tapstallene opp eller ned? Det er et selvinnlysende svar og kan ikke brukes som argument i denne saken.

Hans Olav Syversen (KrF)

– ​Manglende evne til å følge opp

De fire partiene som står bak rovviltforliket (H, Frp, Ap og KrF) leverte tirsdag morgen et felles forslag som de mener vil få skape ro i ulvesaken. I dag langet Terje Aasland (Ap) ut mot regjeringen:

– Vi mener at vi har sett en regjering som har hatt manglende evne og vilje til å følge opp Stortingets vedtak. Det viktigste for oss er at vi har en forvaltning alle kan ha tillit til. Det har blitt en kaotisk situasjon.

Krfs Hans Olav Syversen påpeker at det er en «interessant sirkeldiskusjon som nå pågår i ulvedebatten.»

– Når folk slutter med sau i ulvesonen hva skjer da – går tapstallene opp eller ned? Det er et selvinnlysende svar og kan ikke brukes som argument i denne saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger