Venstre: – Fortsatt et tillitsbrudd

Henleggelsen av voldtektssaken mot Helge Solum Larsen fører ikke til at den tidligere nestlederen i Venstre vinner tilbake tilliten i partiet.

Trine SKei Grande og Helge Solum Larsen

GIKK AV: Helge Solum Larsen var nestleder i Venstre fram i februar i fjor, da han ble anklaget for voldtekt av et yngre partimedlem. Nå har politiet henlagt saken (arkivfoto).

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har ikke forholdt oss til rettssaken og skyldspørsmålet, vi har forholdt oss til at det skjedde et tillitsbrudd denne natta, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NRK.

Venstres tidligere nestleder har erkjent at han hadde sex med ei 17 år gammel jente under årsmøtet til Rogaland Venstre på et hotell i Suldal i februar, men han nekter for å ha voldtatt henne.

Ifølge Trine Skei Grande er det ingen selvfølge at Solum Larsen får tilbake sine verv, selv om politiet nå henlegger saken mot ham.

– Det var et tillitsbrudd ut fra den settingen man var i, og det har han innrømmet har skjedd. Det er det tillitsbruddet som har hatt konsekvenser i Venstre, sier hun.

Sterke reaksjoner

Skei Grande og resten av ledelsen i Venstre fikk vite om henleggelsen i ettermiddag. Hun sier til NRK at det er viktig å komme videre, og at hun setter pris på at saken nå er avklart.

Da hun uttalte seg om saken for første gang 7. februar i år, var det tydelig at det som hadde skjedd gikk hardt inn på henne.

– Dette er det verst tenkelig, dette er bare fælt, og nå skal vi ta vare på folk, svarte hun gråtkvalt på spørsmål om hva hun tenkte da hun to dager tidligere fikk vite at ei 17 år gammel jente hadde fortalt at hun ble voldtatt av Helge Solum Larsen etter et partimøte.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Video Skei-Grande om voldtektsanmeldelsen

NETT-TV: Skei Grande uttalte seg om voldtektsanmeldelsen februar.

– Politikk handler om tillit

Ifølge Skei Grande var det allerede da en selvfølge at han måtte trekke seg fra alle verv i partiet.

– Vi vet ikke hva som har skjedd i denne saken, men uansett er det et tillitsbrudd, sa Skei Grande til NRK i februar.

Onsdag ble det kjent at politiet henlegger saken mot Solum Larsen.

– Kan det være lettere for ham å komme tilbake i sentrale verv i Venstre, nå som det dreier seg om et tillitsbrudd og ikke et lovbrudd?

– For meg handler politikk om tillit, sier Trine Skei Grande og understreker at dersom man mister den tilliten, tar det tid å bygge den opp igjen.

– Ser du for deg at du kan få tillit til ham, igjen?

– Det tror jeg det er altfor tidlig å si noen ting om nå. Det er helt klart at dette tillitsbruddet har skjedd, og det har hatt sine konsekvenser, sier hun.

Hva kommer dere til å gjøre overfor denne jenta?

– Vi har prøvd å ta vare på alle parter her, både Helge og jenta og andre berørte som har syntes det har vært en utrolig krevende prosess. Og det skal vi gjøre etter det som har skjedd i dag, svarer Skei Grande.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger