Venstre: – Enighet om ny transportplan

Venstreleder Trine Skei Grande bekrefter overfor VG at forhandlingene om en ny Nasjonal transportplan er avsluttet. Erna Solberg sa tidligere tirsdag at Hordaland er blant vinnerne i forhandlingene.

Solberg, Hareide og Njåstad på Arna stasjon

ENIGE: KrF-leder Knut Arild Hareide, Helge André Njåstad (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) på Arna stasjon tirsdag.

Foto: May-Helen Rolfsnes / NRK

Venstre-leder Trine Skei Grande ser på Finansminister Siv Jensen (Frp)

Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at samarbeidspartnerne er enige om en ny transportplan.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Jeg er meget godt fornøyd med den avtalen vi har kommet frem til og jeg gleder meg veldig til at vi skal legge den frem på torsdag, sier Trine Skei Grande til avisa, som erfarer at transportplanen er den mest omfangsrike noensinne, målt i milliarder.

NTB skriver at Nasjonal transportplan i sin helhet ikke blir lagt fram før nærmere påske. Hovedtrekkene i den ventes imidlertid å bli kjent torsdag.

TV 2 har tidligere meldt at samarbeidspartiene skal ha blitt enige om å sette av 928,7 milliarder kroner til samferdselsprosjekter over de neste tolv årene.

Solberg: – Hordaland blant vinnerne

Kanalen melder også at regjeringen finansierer halvparten av kostnadene ved en ny T-banetunnel i hovedstaden, samt at det er enighet om en ny Oslo-tunnel for jernbanen.

Disse opplysningene er foreløpig ikke bekreftet, men de representanter fra de fire borgerlige partiene har i løpet av tirsdagen kommet med en rekke lekkasjer fra den nye transportplanen.

– Hordaland blir en av vinnerne i nasjonal transportplan, kunngjorde statsminister Erna Solberg (H) på hjemmebane i Bergen tirsdag.

På Arna stasjon fortalte hun at det blir ny E16 samt dobbeltspor på jernbanen mellom Arna og Stanghelle, men la til at prosjektet ikke blir fullfinansiert før i andre del av tolvårsperioden som innledes neste år.

Solberg var generelt stolt av det hun kunne presentere for hordalandingene.

– Rasutsatte strekninger, dårlig vedlikehold og sprengt kapasitet i byområdene er noen av utfordringene på Vestlandet. Jeg tror ikke alle i Hordaland er fornøyd før vi bruker alle pengene i Nasjonal transportplan her, men en god del vil bli brukt i Hordaland de neste årene, sa Solberg.

Statsministeren kom også med nyheter om en ny ringvei øst mellom Arna og Vågsbotn, ny ferjefri E39 mellom Ådland og Svegatjørn samt om Sotrasambandet, som skal gjennomføres som et offentlig-privat samarbeidsprosjekt.

Ny innfartsvei til Tromsø

Ketil Solvik-Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kunne tirsdag fortelle at det blir E8 inn til Tromsø skal rustes opp.

Foto: Fabian Ubeda / NRK

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) var tirsdag i Ramfjord i Tromsø for å fortelle at regjeringen nå åpner pengesekken. Solvik-Olsen sier regjeringspartiene med samarbeidspartiene KrF og Venstre har hatt lange samtaler om den nye transportplanen. De har kommet fram at også Troms skal få sin del av kaka som som kalles Nasjonal transportplan 2018 - 2029.

– Vi er blitt enige om at E8 er et av prosjektene som skal begynne å utbedres i neste stortingsperiode, sier Solvik-Olsen til NRK.

Veien skal dermed rustes opp med millioner, og bompenger blir en del av løsningen. Dermed ser det ut til å bli en løsning på en verkebyll som har plaget regionen i årevis. Prosessen med ny trasé gjennom Ramfjord startet allerede i 1988.

Solvik-Olsen sier det for en «kampsak» for alle de fire partiene å finne en løsning for veien.

– Dette er noe som har vært diskutert i flere tiår. Vi er enige om å finne penger til å gjøre denne jobben nå, sier Solvik-Olsen.

Arbeider på Follobanen

Jernbanen ligger ifølge VG an til å bli en vinner i den nye transportplanen.

Foto: Else Karine Archer / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger