NRK Meny
Normal

Venstre-omkamp om EU?

Venstre bør går inn for at Norge skal søke medlemskap i EU. Flertallet i programkomiteen går inn for å programfeste denne målsettingen.

Venstres landsmøte i april skal vedta nytt prinsipprogram for partiet, Norges eldste politiske parti.

I dag har et utvalg på 11 medlemmer lagt fram sitt forslag til prinsipprogram. Dette skal nå ut til høring i partiorganisasjonen.

Fortsatt nei

I Venstres program for inneværende stortingsperiode sier Venstre fortsatt nei til norsk EU-medlemskap.

I forslaget til nytt prinsipprogram er det et flertall på 7 som anbefaler at Norge skal søke om medlemskap i EU. Det betyr at det også på vårens Venstre-landsmøte blir debatt om partiets holdning til spørsmålet om norsk EU-medlemskap.

Lederen for utvalget, Hans Antonsen, sier at flertallets holdning selvsagt ikke rokker ved partiets holdning i inneværende stortingsperiode, men at de sju mener Norge prinsippielt og på lengre sikt er best tjent med EU-medlemskap.

Liberal tradisjon 

Utvalgslederen sier også at forslaget til nytt prinsipprogram for Venstre tegner et bilde av et tydeligere ideologisk parti som understreker Venstres radikale liberale tradisjon.

Utvalget foreslår bl.a. at Norge skal redusere klimautslippene med minst 2/3 innen 2050. Et mindretall på tre i utvalget går inn for å avskaffe verneplikten.

Utvalget går også inn for å skille kirke og stat.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger