Venstre går for klima - igjen

Venstre ser på klima- og miljøpolitikken som en vinnersak fram mot stortingsvalget neste år.

Lars Sponheim på Venstres landsmøte 2008
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Det langt fra første gang partiet satser på dette som en godsak i valget, men håper nå at temaet er overmodent i befolkningen for stor velgerrespons.

Venstres fremste miljøpolitiker, Gunnar Kvassheim, sier Norge bør være en pådriver internasjonalt i klimapolitikken, men at det samtidig er nødvendig med en nasjonal folkebevegelse der alle tar ansvar for at Norge skal bli et lavutslippssamfunn.

Passivitet vil føre til at klimaproblemene blir enda vanskeligere å håndtere i framtiden, mener han.

Nett-TV: Tror på klimasaken

Partiet avsluttet i dag sitt landsmøte på Sundvolden i Buskerud.

Landsmøtet gikk også inn for at Venstre skal arbeide for en liberal innvandringspolitikk og en handlingsplan for å motvirke tvang innen psykiatrien.

Partiet mener det er nødvendig med en omlegging av skattesystemet med redusert skatt på vanlig arbeid og økt skatt på miljøskadelig atferd.

De andre

Nestleder Trine Skei Grande sier at det i landsmøtesalen var like mye aversjon mot Arbeiderpartiet som mot Fremskrittspartiet.

Høyrefolk har kritisert Venstre-leder Lars Sponheim for å være ufin i sin kritikk av Høyre-leder Erna Solberg. De har krevd at Venstre gjør det klart om partiet etter stortingsvalget neste kan komme til å støtte an Arbeiderpartiregjering framfor en borgerlig mindretallsregjering.

Skei Grande mener det er helt uaktuelt for Venstre å støtte en Arbeiderparti-regjering. Partiet ønsker regjeringsskifte, men vil ikke delta i regjering sammen med Fremskrittspartiet.

Venstre mener det er Høyre som må bestemme seg for om partiet vil foretrekke en regjering sammen med Kristelig Folkeparti og Venstre, framfor en regjering bare med Fremskrittspartiet.

Venstre ligger nå nokså stabilt på rundt 6 prosent på de ulike meningsmålingene, har vel 7 000 medlemmer, 13 ordførere og 10 stortingsrepresentanter.

Hva mener Venstre: Sammenlign partiene

Se animasjonen: "Hallo i valget" presenterer Venstre

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger