NRK Meny
Normal

Vegdirektøren lover endring

Vegdirektøren lover mer åpenhet rundt Vegdirektoratets rapporterer om trafikkulykker.

Vegdirektør Terje Moe-Gustavsen.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen sier konklusjonene til utvalget som skal granske Statens vegvesen, vil veie tungt.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Den siste uken har VG avdekket at direktoratet har hemmeligholdt over 1500 rapporter, som ifølge avisen inneholder opplysninger som kunne bidratt til å endre utfallet i flere rettssaker etter ulykker i trafikken.

Selv om rapportene kan ha inneholdt bevis og konklusjoner som kunne ha vært til nytte både for påtalemyndighet og forsvarere i rettssaker etter alvorlige trafikkulykker, har rapportene forblitt interne.

Endrer rutinene

Nå lover vegdirektør Terje Moe Gustavsen å endre rutinene.

– Vi skal ha mer offentlighet rundt dette. Nå går vi inn i en prosess sammen Riksadvokaten, politiet og andre involverte aktører med sikte på mer offentlighet, ikke minst i forhold til etterlatte, sier han til NRK.

I VGs artikkelserie har det kommet fram påstander om at personer kan ha blitt feilaktig dømt på grunn av informasjonen som er holdt tilbake.

Etter VGs avsløringer har samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sagt at han vil sette ned et uavhengig utvalg som skal vurdere hvordan Vegvesenet har praktisert offentlighetsloven i forbindelse med de omstridte ulykkesrapportene.

Gustavsen sier det er opplagt at de konklusjonene utvalget kommer frem til, vil veie tungt.

– Det er selvsagt vår oppgave å bidra til å belyse ansvarsforhold i rettssammenheng. Det er jeg helt sikker på at også det uavhengige utvalget som vil bli nedsatt, vil fokusere på, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger