Vedum nekter å si hva han gjør hvis Støre går solo

Jonas Gahr Støre (Ap) utelukker ikke å starte regjering alene etter valget. Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil helst være med på laget, og nekter å kommentere et slikt scenario.

Vedum

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Senterpartiet vil ha en Sp-Ap-basert regjering. Det er det vi går til valg på, for vi vil ha en regjering som ser hele Norge og der vi skal ha tjenester nært folk, sier Vedum til NRK.

Torsdag morgen luftet Jonas Gahr Støre en uventet mulighet etter valget, under partilederutspørringen i Politisk valgkvarter.

– Jeg tror løsningen blir bedre ved at vi er flere partier, men vi står klar til å regjere alene hvis det trengs. Jeg utelukker det ikke, sa han.

Nekter å kommentere

Vedum har tidligere sagt at dette ikke er en aktuell problemstilling. Og heller ikke etter intervjuet med Støre, vil han snakke om muligheten for en Ap-regjering der han ikke får være med.

– Dette er ingen tid for spekulasjoner. Vi er opptatt av hva vi mener er bra for landet vårt, sier Vedum.

– Støre mener tydeligvis at dette er noe å spekulere på?

– Vi er tydelige på hva vi mener er riktig. Det er en Ap-Sp-basert regjering, gjentar Vedum.

– Du vil altså ikke svare?

– Dette kommer til å løse seg fint, hvis velgerne vil, sier Sp-lederen.

Faller på målingene

Arbeiderpartiet har gått kraftig tilbake på meningsmålingene den siste tiden. Ifølge NRKs siste partibarometer har de gått tilbake 4,6 prosentpoeng på bare én uke. Samtidig har Sps kraftige vekst fra i vår, flatet ut.

Ifølge målingen var det imidlertid bare ett mandat som skilte høyre- og venstresiden. Selv er Støre optimist elleve dager før valget.

– Arbeiderpartiet kommer til å øke. Jeg vil ikke gjøre opp den regningen nå. Vi kommer til å gjøre et bedre resultat, det er jeg ganske sikker på. Jeg føler det på meg, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger