Vårt Land imøtegår Pollestad

Avisen Vårt Land tar til motmæle mot pater Kjell Arild Pollsestad som i "Viggo på lørdag" kom med kraftig kritikk av den kristne avisen.

Video Pollestad: – Vårt Land har vært verst

I intervjuet sa den omstridte pateren at Vårt Land hadde drevet ondskapsfull journalistikk mot ham. Det tilbakeviser sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land.

Tilbakeviser

- Vårt Land har ikke hatt noe ønske om å drive ondskapsfull journalistikk mot Kjell Arild Pollestad. Når vi har skrevet om saken, har vi gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med Pollestad slik at hans versjon kan fremkomme i avisen. Han har avvist alle henvendelser, sier Simonnes.

Pollestad skrev en kronikk i Aftenposten der han gjorde det klart at det var ham sokneprest Reidar Voith siktet til da Voit hevdet at en eldre prest hadde forsøkt å voldta ham to ganger.

Dette fikk bred omtale i en rekke medier.

Les: Pollestad til frontalangrep

Les: Etterforsker pater Pollestad

I intervjuet sa Pollestad at Vårt Land hadde stått for "den mest ondskapsfulle journalistikken" da beskyldningene mot Pollestad kom opp, og før Pollestad selv sto fram.

- Det er merkelig at den kristne avisen har vært verst. Ingen kan måle seg med Vårt Land. De skulle undersøke hele livet mitt, sa Pollestad i intervjuet.

Merkelig lys

Dette er altså sjefredaktør Simonnes sterkt uenig i.

Helge Simonnes, sjefredaktør Vårt Land

Sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land tar til motmæle mot pater Kjell Arild Pollestad.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

- Påstandene kommer i et merkelig lys når Pollestad først ikke vil snakke med oss til tross for en rekke henvendelser, og så i etterkant kommer med disse påstandene, sier Simonnes.

Simonnes mener det har vært en maktkamp i den katolske kirken i Norge som Vårt Land ikke har vært en del av.

Få detaljer

- I motsetning til enkelte andre aviser, var Vårt Land svært tilbakeholden med å gjengi detaljene i anklagene, sier Simonnes.

- Vi har vært mest opptatt av å beskrive den kirkelige prosessen som endte med at Pollestad ble forflyttet. Kirken har hatt slik praksis i tidligere saker, og det er viktig å sette søkelyset på hvordan en slik prosess gjennomføres. I Den katolske kirke er det en sterk sammenvevning av kirke og private forhold, blant annet gir man ofte fra seg den personlige råderetten over egne inntekter. Da var det relevant å berøre disse forholdene, mener Simonnes.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger