Hopp til innhold

Varsler kontantstøttens død

Finansminister Kristin Halvorsen vil fjerne kontantstøtten fra og med neste stortingsperiode.

Finansminister Kristin Halvorsen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Kontantstøtten er en betaling til foreldre som ikke bruker barnehageplass. Det gjør at mange barn som trenger plass, aldri kommer i barnehagen, sier Halvorsen.

Finansministeren vil i stedet bruke pengene til bedre støtteordninger til mødre, særlig til de som nå ikke har råd til barnehageplass

- Det er dyrt for foreldrene. Først mister de kontantstøtten på 3300 kroner måneden, så skal de betale for en barnehageplass til 2300 kroner måneden, sier hun.

Kan forsvinne fra 2009

Neste stortingsperiode vil kontantstøtteordningen avvikles, såfremt det er full barnehagedekning og Halvorsen får viljen sin.

Støtteordningen er vernet ut denne stortingsperioden, men alle regjeringspartiene varsler nå at de vil ha vekk ordningen. 

Arbeiderpartiet støtter allerede forslaget, og denne uka gikk også Senterpartiets Ola Borten Moe ut og sa at han ville fjerne støtten.

Ulf Erik Knudsen

Ulf Erik Knudsen

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Forbanna og oppgitt

Ulf Erik Knudsen i Fremskrittspartiet er oppgitt over at støtteordningen, som ble innført av den første Bondevik-regjeringen, nå ser ut til å stå for fall. 

- Jeg blir både forbanna og oppgitt når jeg ser slike utspill. Halvorsen sier at det er skadelig hvis barn ikke er i  barnehage. Jeg tror - og Frp tror - at foreldre gjerne bør være hjemme med barna sine de første leveårene, og at barna på ingen måte tar skade av det. 

- Vi må stille oss spørsmålet om vi ønsker å betale folk enda mer penger for å gå arbeidsledige, slik de vil gjøre gjennom en slik ordning.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger