Varsler full gjennomgang av kritisert nødnett

Etter en mengde problemer med det nye nødnettet og påstander om munnkurv, varsler SVs Marianne Borgen høring i Oslo.

SVs Marianne Borgen varsler høring i Oslo bystyre etter alle nyhetene om problemer med det nye nødnettet.

NETT-TV: Varsler høring om nødnettet.

Marianne Borgen

SVs Marianne Borgen er leder av samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo.

Foto: Lucian Muntean, NRK

Borgen leder samferdsels- og miljøkomiteen i hovedstaden, og er bekymret etter de mange nyhetene om et nødnett som ikke holder mål.

– Jeg har fått mye informasjon nå de siste dagene som har gjort meg bekymret for om vi er godt nok rustet. Og jeg tror også at bystyret i Oslo har godt av å ta en diskusjon rundt dette, sier Marianne Borgen til NRK.

Derfor kaller hun nå inn til høring.

– Jeg er veldig opptatt av at Oslos befolkning skal føle seg helt trygge på at vi har en tilstrekkelig beredskap, nok folk på jobb, nok kompetanse og godt samarbeid med nabokommunene, sier Borgen.

Krevde nødnettsjefens avgang

I går krevde beredskapslege Mads Gilbert at nødnettsjefen må gå av.

– Denne saken har vært håndtert så dårlig, og ledelsen i Direktoratet for nødkommunikasjon har vist sin udugelighet så mange ganger at de bør gå, sa klinikkoverlegen kontant.

Nå ønsker Borgen at alle steiner blir snudd.

– Jeg er bekymret for både kapasiteten og kompetansen, men også det som er blitt hevdet om fryktkultur. Det at noen ikke tør å si fra om noe er galt. Ved å invitere til en åpen høring, kan vi få alle kortene på bordet, håper Borgen.

– Må ta diskusjonen

Brannsjef Jon Myroldhaug i Oslo brann- og redningsetat sier diskusjonen allerede er i gang internt.

– Vi ønsker en politisk diskusjon rundt beredskap velkommen. Nå har vi hatt 22. juli bak oss, politiet har fått en tjukk rapport med forbedringsområder. Vi må være så ydmyke at vi i brannvesenet også må se hvordan vi kan løse tilsvarende utfordringer, sier Myroldhaug.

Jon Myroldhaug

Brannsjef Jon Myroldhaug i Oslo brann- og redningsetat

Foto: Lucian Montean, NRK

Det er særlig det nye nødnettet som er blitt kritisert de siste ukene.

– Nødnettet har en del styrker og en del svakheter. Blant annet problemene med innendørsdekning som er godt kjent. Vi tar gjerne en diskusjon rundt nødnettet også i Oslo, kommenterer Myroldhaug.

– Hvordan reagerer du på påstander om knebling i Oslo?

– Jeg tenker at vi har et godt arbeidsmiljø og en åpen kommunikasjon med de tillitsvalgte, men når sånne ting blir trukket frem, må vi bare ta det, svarer brannsjefen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger