NRK Meny
Normal

Var det en heksejakt?

Etter gransking og et heftig og langvarig medietrykk valgte Gerd-Liv Valla å trekke seg som LO-leder. Ble hun offer for en heksejakt? Dette var tema i Standpunkt 13. mars.

Gerd-Liv Valla i sentrum for medienes interesse
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Advokat Harald Stabell rister på hodet over behandlingen Valla har blitt utsatt for.

- Ja, det har vært et ensidig mediekjør. Det har også vært en forhåndsdømming uten sidestykke, sier han.

Andre mener at Valla har fått som fortjent.

- Dette har ikke vært en heksejakt. Presset har nok vært ensidig, men så er det heller ingen tvil om at hun har mobbet og trakassert, sier leder for Transportarbeiderforbundet i LO, Per Østvold.

Ble Valla offer for en heksejakt?

 

Selv om granskingen av Vallas lederstil er over, har ikke debatten rundt prosessen stilnet. Stabell er blant dem som er kritisk til den domslignende rapporten Valla har fått uten at hun har blitt stilt for retten, og selv sa Valla at dersom dette hadde vært en rettskraftig dom, så ville hun anket.

Til  Standpunkt  13. mars kom personer både i og utenfor fagbevegelsen for å diskutere prosessen som førte til Gerd-Liv Vallas avgang.

Medienes rolle

I løpet av granskingen, og i tiden etter, har det kommet fram at flere LO-ansatte har følt at de har blitt trakassert, men også at Vallas vanskelige lederstil lenge har vært kjent innad i organisasjonen. 

Jan Greni, Union, og Gerd-Liv Valla
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Det burde skjedd noe med dette før, men det var kanskje ikke mulig uten mediene, sier Per Østvold.

Leder for LO i Grenland, Jan Grini, er enig i at mediene spilte en sentral rolle da Valla valgte å trekke seg.

Union-forkjemperen som stod skulder ved skulder med Valla i kampen mot nedleggelse av Union i Skien synes imidlertid ikke at dette er positivt.

- Målet for dette ensidige mediekjøret var å presse Valla til å gå av. Det beklager jeg sterkt, for LO trenger henne, sier Greni.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger