NRK Meny
Normal

Ivar (58) vant aldersdiskrimineringssak

Ivar Romundstad opplevde som 56-åring å ikke bli innkalt til jobbintervju i Hurum kommune, til tross for at han var blant de best kvalifiserte søkerne. Da bestemte han seg for å saksøke kommunen for aldersdiskriminering.

Ivar Romundstad

Ivar Romundstad søkte som 56-åring en stilling i Hurum kommune, men fikk ikke jobben. Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) slo fast at han var aldersdiskriminert. To år etter fikk han erstatning.

Foto: Privat

Ivar Romundstad var midt i femti-åra. Han jobbet som opplæringsansvarlig i Fagforbundet i Akershus, men var på utkikk etter nye muligheter innenfor arbeidslivet.

For to år siden søkte han derfor på stillingen som fagleder for kultur i Hurum kommune.

– Jeg hadde lyst til å jobbe innen kultursektoren. Jeg har erfaring derfra og trivdes å jobbe med kultur, så jeg bestemte meg for å søke, sier Romundstad til NRK.

Han hørte ingenting fra arbeidsgiver, men tenkte ikke noe over det før han sjekket søkelisten over de andre kandidatene og innså at han var en av de mest kvalifiserte søkerne på lista.

Da bestemte han seg for å kontakte Likestillings- og diskrimineringsombudet av mistanke om at han hadde blitt utsatt for aldersdiskriminering.

– Velkjent problem

Sunniva Ørstavik

Aldersdiskriminering utgjør en stor del av klagesakene som blir behandlet av Likestillings- og diskrimineringsombud, ledet av Sunniva Ørstavik.

Foto: JON-ARE BERG-JACOBSEN / LDO

– Det ser ut som at aldersgrensen for hva som regnes som en gammel arbeidstaker er i ferd med å gå nedover, sier Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Svært mange opplever å bli diskriminert på grunn av sin alder. Ørstavik forteller at mange tar kontakt og forteller hvor vanskelig det er å bytte jobb etter at man fyller 50 år.

– De blir ikke innkalt til intervju, selv om de er kvalifiserte. De blir forbigått av yngre søkere med mindre erfaring. Ofte står det tydelig i søknadsteksten at bedriften søker arbeidstakere til et «ung og dynamisk miljø,» sier Ørstavik.

Hun mener aldersdiskriminering er et alvorlig problem i arbeidslivet og vil føre til et stort tap for samfunnet.

– Det er åpenbart at arbeidsgivere går glipp av mye viktig kompetanse og lang erfaring ved å ikke ansette medarbeidere over 50 år, sier Ørstavik.

– En krenkelse å ikke bli vurdert

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) slo fast at Romundstad var aldersdiskriminert.

«Flere av kandidatene som ble innkalt til intervju har ikke de kvalifikasjonene arbeidsgiver har påpekt at Romundstad mangler,» skrev ombudet i sin uttalelse.

To år senere, etter flere runder med klager og medhold, fikk han erstatning fra Hurum kommune.

– Det var slitsomt å være i denne prosessen. Det følte som en krenkelse å ikke bli vurdert på grunn av alder. Det ironiske er at jeg følte meg mye mer kvalifisert nå, enn da jeg fikk min første lederjobb for 20 år siden, sier Romundstad.

– Det var en glipp fra vår side

Kommunikasjonssjef Asgeir Knudsen i Hurum kommune sier til NRK at det ikke eksisterer en ukultur hos kommunen.

– Vi opplever ikke at det er en negativ holdning mot eldre medarbeidere hos oss. Det er kvalifikasjoner og ikke alder, som er avgjørende når vi skal ansette nye folk. Hurum kommune har en høy gjennomsnittsalder på våre ansatte, sier Knudsen.

Han forteller at kommunen gikk med på å betale erstatning til Romundstad, ikke som en innrømmelse av aldersdiskriminering, men som kompensasjon fordi det ble gjort en feil som gikk utover ham.

– Romundstad burde ha vært innkalt til intervju. Det var en feil fra vår side. Det er leit at han følte seg diskriminert på grunn av sin alder. Men det var en glipp på grunn av urutinert rekruttering og ikke en bevisst diskriminering fra vår side, sier Knudsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger