Vanskelige kjøreforhold – ber bilister vise hensyn

Nullføre og vanskelige kjøreforhold har ført til trafikkproblemer flere steder på Østlandet torsdag kveld.

Brannbil i fjellveggen

UTFORKJØRING: En brannbil, som rykket ut til en ulykke på Valebøvegen i Skien torsdag kveld, havnet også i fjellveggen.

Foto: Theo Aasland Valen

I takt med at snøen lavet ned over store deler av Østlandet torsdag kveld, begynte meldinger om ulykker å komme inn til Vegtrafikksentralen.

– Vi har iverksatt tiltak og full beredskap. Men folk må kjøre etter forholdene, sier vakthavende trafikkoperatør, Hilde Bjørnstad.

Nullføre i store deler av lavlandet og nær kysten har ført til svært glatte veier og vanskelige kjøreforhold.

Vegtrafikksentralen ber bilister i Østfold, Oslo og Akershus, samt Hedmark og Oppland om å ta det med ro.

– Det er en helt vanlig norsk vinter. Men det er noen vogntog som ikke har tatt på kjettinger, som skaper trøbbel, sier Bjørnstad.

Blant annet ble riksvei 120 ved Ringvoll i Hobøl i Østfold stengt ved 22-tiden på grunn av et vogntog som har sperret av veien.

Også E6 mellom Skullerud og Mortensrud i retning Moss er det redusert fremkommelighet grunnet flere vogntog med problemer på snøføret.

Laster Twitter-innhold

Hardt skadet

Ved halv ni-tiden torsdag kveld ble en person alvorlig skadet, og en annen lettere skadet i en kollisjon mellom en varebil og en personbil på riksvei 4 ved Stryken i Lunner i Oppland kommune. Ifølge politiet skal den ene ha fått sladd på den glatte veien.

I Telemark kolliderte to personbiler på E134 ved Vinje. Den ene bilen skal ha hatt henger med båt som skadet fem biler på stedet.

Ved Valebøvegen i Skien rykket nødetatene ut etter at en bil hadde kjørt i fjellveggen. Ifølge politiet skal det ikke være personskader, men brannbilen, som rykket ut til ulykken, havnet selv i fjellveggen.

– Vi har beredskap, men når det snør så tett betyr det at ikke alle veier vil være måkt til enhver tid, sier Hilde Bjørnstad ved Vegtrafikksentralen.

Laster Twitter-innhold

– Mer snø i vente

Ifølge vakthavende meteorolog, Arnstein Tjøstheim, vil snøen fortsette å lave ned over Østlandet.

– Det blir ikke opphold med det første, men det er et lite håp om at det blir bedre utover natten med en avtagende nedbørsmengde, sier Tjøstheim.

Det er mer snø i vente.

– Det vil komme mer snø ut på ettermiddagen og kvelden fredag.

Laster Twitter-innhold

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger