Normal

– Har ikke funnet sprengstoff

Den væpnede aksjonen i forbindelse med terrorangrepet som rammet Norge fredag er avblåst. Det ble ikke funnet sprengstoff på stedet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet gjennomførte en væpnet aksjon mot en leilighet på Sletteløkka øst i Oslo søndag formiddag.

Leiligheten skal være disponert av 32-åringen som er siktet for bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på Utøya fredag ettermiddag.

På en pressekonferanse i ettermiddag bekreftet visepolitimester Sveinung Sponheim at politiet ikke fant sprengstoff eller noe annet av bevisverdi på stedet.

– Vi har hatt en aksjon på Sletteløkka. Den gikk ut på at siktede disponerte en leilighet der oppe. Det politiet var ute etter, var å avdekke spor etter eksplosiver som kunne knyttes til saken, sier Sponheim.

Ba folk trekke seg unna

Væpnet politi skal ha ankommet leiligheten på Sletteløkka ved 11.45-tiden. Oslo-politiets bombegruppe var også på stedet, og bombehunder ble satt inn i søket.

Pressefolk som ankom, ble bedt om å holde seg flere hundre meter unna, skriver VG Nett.

– Aksjonen er i forbindelse med det som har skjedd i Oslo sentrum. Utover dette vil vi ikke si noe, sa politiadvokat i Oslo, Anders Frydenberg til NTB.

Video Politiaksjon på Veitvet i Oslo

NRKs reporter intervjuer politi og en nabo til huset det ble aksjonert mot.

Politiet er tause

Operasjonssentralen har ikke ønsket å svare på noen spørsmål rundt aksjonen.

– Jeg gjentar det jeg har sagt. Vi ønsker ikke å si noe, sier Frydenberg til NTB.

Ifølge naboer var aksjonen rolig, men de har sagt til VG Nett at en gruppe personer ble hentet ut fra en bygning i bare undertøyet og stilt opp mot veggen. Angivelig skal det være østeuropeere som bor på adressen

Ifølge Dagbladet skal naboer har sett at politiet hentet ut seks personer i undertøyet da aksjonen begynte litt før klokken ni i dag tidlig.

– Skremmende

Torill Nyquist

Nabo Torill Nyquist trodde huset det ble aksjonert mot søndag morgen var ubebodd.

Foto: NRK

– Jeg trodde stedet var helt øde nå, og at det ikke befant seg personer i noen av husene på eiendommen. Så for meg var det helt ukjent, sier nabo Torill Nyquist.

– Hva tenker du om at dette settes i sammenheng med det som skjedde på fredag?

–Jeg synes det er helt skremmende og forferdelig. At vi har det så nært innpå oss her i et så fredelig strøk, sier Nyquist.

Falleferdig tomt

Stedet der politiet gikk til aksjon er falleferdig og ligger i et boligområde. Det er mye søppel og rustne biler og bildeler på plassen.

Det skal også være to store kjemikaliebeholdere som rommer på tomten, skriver Dagbladet.

En bruktbilforretning som har holdt til på stedet. Butikken skal ha drevet ulovlig og ble fjernet sist vinter, ifølge Groruddalen.no.

Det har vært stor debatt om denne adressen, Sletteløkka 44. Eierne har fått pålegg om å fjerne en brakke, samt tilkjørte masser. En aksjonsgruppe fra nærmiljøet skal også lenge ha jobbet med å få rensket plassen.

Utelukker ikke flere gjerningsmenn

Anders Behring Breivik

Anders Behring Breivik erkjenner å ha tatt livet av minst 93 mennesker. Han sier det han gjorde var 'grusomt men nødvendig'.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Mannen som er siktet for bombeeksplosjonen i Oslo sentrum og massakren på Utøya i Buskerud den 22.juli, Anders Behring Breivik, har i avhør forklart at han var alene om hendelsene.

Politiet i Oslo sier søndag at de likevel jobber utifra muligheten for at det kan ha vært andre involvert. De har imidlertid ingen konkrete personer i søkelyset, ifølge fungerende politimester i Oslo, Sveinung Sponheim.

Breivik har erkjent at det var han som stod bak de koordinerte angrepene fredag. Han har imidlertid ikke erkjent straffskyld, opplyser advokaten Geir Lippestad søndag.

Ifølge advokaten synes ikke Breivik selv at det han har gjort er straffeverdig. Den siktede 32-åringen har flere ganger sagt under avhørene at det han gjorde var «grusomt, men nødvendig».

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

NRK følger saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger