Væpnet politi pågrep Mulla Krekar

Minst seks væpnede politipatruljer pågrep Mulla Krekar i hans hjem på Tøyen. «Lenge leve islam», ropte Krekar på vei inn i politibilen.

Video Her blir Krekar pågrepet

VIDEO: Her blir Krekar pågrepet

En stor væpnet politistyrke sperret av huset der Mulla Krekar bor på tirsdag.

Minst ti politimenn fra Politiets sikkerhetstjeneste og Oslo politidistrikt, gikk inn i Krekars leilighet på Tøyen rundt kl. 14.00.

Krekars kone var til stede i leiligheten da politiet slo til, melder VG Nett.

Få minutter senere ble Krekar ført ut av leiligheten av to væpnede politimenn. Det var ikke mulig å se om han hadde på seg håndjern da han ble eskortert inn i den ventende politibilen.

Det var en sint Krekar som ble hentet ut av sitt hjem på Tøyen i Oslo sentrum.

– Lenge leve islam, ropte Mulla Krekar på vei inn i politibilen.

Pågripelsen skjer kun én dag etter at Mulla Krekar ble dømt til fem års fengsel for drapstrusler mot flere navngitte personer.

«PST har i dag klokken 1400, med bistand fra Oslo politidistrikt, pågrepet Najmuddin Faraj Ahmad (alias Krekar) på grunnlag av Oslo tingretts dom mot ham av i går, og på grunnlag av en nærliggende fare for gjentakelse av nye straffbare handlinger (trusler om terror)» skriver PST i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Video Krekar er arrestert

VIDEO: Politiet forteller om pågripelsen av Mulla Krekar

Forsvareren var ikke informert

Krekars forsvarer, Arvid Sjødin, hadde ikke blitt informert om pågripelsen da NRK.no snakket med Sjødin få minutter etter pågripelsen av hans klient.

– Varetektsfengsling er neppe er det beste middelet politiet har i denne saken. Det foreligger ikke en rettskraftig dom, sa Sjødin til NRK.no før pågripelsen.

– Dommen i går er en viktig grunn til at han ble pågrepet, blant annet ved at den beskriver en etablert trusselsituasjon. Det er en fortløpende vurdering om det blir foretatt nye straffbare handlinger som gjør at det er påkrevet å pågripe ham. Pågripelsen skyldes en kombinasjon av dommen og aktiviteten til Krekar som har pågått helt fram til domsavsigelsen, sier aktor i saken, statsadvokat Marit Bakkevig, til NTB.

– Kom med nye trusler

Ifølge Aftenposten skal Krekar ha kommet med nye trusler i helgen.

Innsatsleder Lasse Alver

Innsatsleder Lasse Alver

Foto: Lisbeth Jørgensen / NRK

På nettstedet paltalk.com skal han på direkten ha oppfordret til handling mot norske politifolk og norske interesser i utlandet. Dette er samme nettsted han ifølge mandagens dom tidligere har kommet med straffbare trusler på.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste vil ikke kommentere om politiet nå gransker mulla Krekar for nye trusler.

Forsvareren til Krekar er ikke kjent med at Krekar skal ha kommet med nye trusler mot norske interesser i helgen.

– Det er ikke lagt frem noe bevis for disse truslene sier Sjødin.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Mulla Krekar pågrepet av politiet

Mulla Krekar ble pågrepet av væpnet politi i leiligheten hans på Tøyen.

Foto: NTB Scanpix

Ransaker Krekars leilighet

Lasse Alver, innsatsleder ved Oslo politidistrikt sier til pressen at politiet nå ransaker Krekars leilighet. De har foreløpig ikke funnet noe av interesse.

Alver bekrefter at politiet fikk en bistandsanmodning fra PST som ba om væpnet assistanse ved pågripelsen av Mulla Krekar, men vil ikke si når de fikk forespørselen.

Politiet ville heller ikke gi opplysninger om hvilket fengsel Krekar har blitt fraktet til.

Krekar vil bli fremstilt i Oslo tingrett med begjæring om varetekstfengsling på onsdag, melder PST.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger