NRK Meny
Normal

Uvær rammer trafikken i fjellet

E134 over Haukelifjell er igjen åpnet for kolonnekjøring, men flere andre fjelloverganger er stengt. Sjekk hvor du kan kjøre her.

Oversiktsbilde over veiframkommeligheten i Sør-Norge fra nrk.no/trafikk.

Oversiktsbilde over veiframkommeligheten i Sør-Norge fra nrk.no/trafikk.

Foto: NRK Trafikk

Kø på riksvei 52

Bilister som skal over Rv 52 Hemsedalsfjellet må belage seg på rundt 2 timers venting før de får plass i kolonne, melder Statens vegvesen.

Foto: Webkamera / Statens vegvesen
E134 Haukelifjell stengt

Et webkamera øst for Haukelitunnelen viser tilstanden på fjellet torsdag ettermiddag.

Foto: Webkamera / Statens vegvesen

– Det er noen stengte veier og kolonnekjøring. Uvær er den største årsaken. De som skal over fjellet bør se an rutene de skal kjøre, sier trafikkoperatør Arvid Wahlstrøm i Statens vegvesen.

Det blåser i fjellet i Sør-Norge. Veien er stengt på Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland og på fylkesvei 53 over Vikafjell og mellom Tyin og Årdal.


Etter å ha vært stengt i en kort periode tidlig torsdag morgen ble det satt i gang kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell. Etter at veien på et tidspunkt ble stengt, melder Statens Vegvesen like etter klokken 16.00 igjen er åpen for kolonnekjøring.

– Beregn ventetid

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for personbiler, mens store kjøretøy over 7,5 tonn får slippe over fjellet i kolonne.

Over Hemsedalsfjellet er det også kolonnekjøring. Klokken 16.20 melder Statens Vegvesen at det er to timers ventetid for å kjøre over Hemsedalsfjellet.

– Er det meldt om kolonnekjøring må man beregne noe ventetid. Da må man være sikker på at man har nok drivstoff og kanskje litt mat. Det kan også lønne seg å ha med noe som kan underholde barna, for det kan fort bli kjedelig, sier Wahlstrøm.

– Ellers er det stort sett veldig fin flyt i trafikken. Det er litt mindre trafikk enn det vi har ventet. Det er kanskje fordi det snart er helg, og mange fortsatt har fri.

Blant andre stengte veier finner man Riksvei 13 over Vikafjellet. Denne er stengt på grunn av uværet, og blir ikke åpnet i dag. På Riksvei 52 over Hemsedalfjellet er det torsdag ettermiddag kolonnekjøring med ventetid på rundt to timer.

Letter mot kvelden

– Det vil nok være snø og vind de neste timene på fjellet i Sør-Norge, sier vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt.

Vinden og nedbøren skyldes et saktegående lavtrykkssystem som ligger rett utenfor De britiske øyer.

– Det ser ut til at det vil gå forbi, så været det vil nok lette mot kvelden. Så vil det bli forbigående roligere før det i morgen kommer inn et nytt lignende system.

– De som skal ut å kjøre bør kanskje vente til i kveld, og forsøke å komme seg over fjellet da før det nye uværet kommer i morgen, sier Løvdahl.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger