Uvær på Vestlandet fører til stengte veier

Mye vann og fare for ras fører til en rekke stengte veier.

FV520 ved Svandalsfossen

MANUELL DIRIGERING: På grunn av stor vannføring er det innført manuell trafikkdirigering på fylkesvei 520 ved Svandalsfossen i Sauda.

I Hardanger er riksvei 13 mellom Odda og Kinsarvik åpnet igjen på strekningen Hovland-Lofthus. Veien var stengt på grunn av rasfare.

– Det kommer veldig mye vann, grus og stein i veibanen, og det er fare for større ras der, sa Heidi Hauge Rasmussen på Veitrafikksentralen, region vest om situasjonen tidligere i dag.

Hun oppfordret folk til å ta det forsiktig.

– Det er veldig mye vann i veibanen. Det kan fort bli vannplaning, så folk bør være forsiktig, sier Rasmussen.

Geologer er på vei til to ras i Sogn og Fjordane.

Stein, jord og trær har rast over veien i Leirvik sentrum i Hyllestad i Sogn og Fjordane. Det har også rast på fylkesvei 698, 5 kilometer øst for Lote ferjekai, vest for Eitrånatunnelen.

Se nedbørskart over Vestlandet

Laster Twitter-innhold

Store forsinkelser på Bergensbanen

I Bergen er fylkesvei 276 åpnet igjen ved Takvam, der veien tidigere i dag var stengt på grunn av et jordras.

Fylkesvei 551 i Kvinnherad er stengt ved Furebergsfossen bru på grunn av oversvømmelse.

På E39 Osvegen i Bergen var det mye vann i vegen ved Kaland og trafikken ble dirigert. Vannstanden har nå sunket og trafikken går som normalt igjen.

NSB melder om store forsinkelser på Bergensbanen. I morgentimene meldte de om forsinkelser på nesten tre timer. Det kan bli mer.

Bergensbanen ble stengt i går kveld mellom Myrdal og Hallingskeid på grunn av strømproblemer. Et godstog kjørte på bølgeplater som ble revet ned av vinden, noe som igjen førte til skader på kjøreledningen.

På Sunnhordlandruten må sørgående hurtigbåt fra Bergen kansellere anløp av Bekkjarvik og Rubbestadneset grunnet værforholdene.

Åpnet igjen etter steinras

På E39 i Rogaland vil fergene over Boknafjorden nå gå som de skal mellom Mortavika og Arsvågen etter at de tidligere gikk til Mekjarvik (i stedet for Mortavika) på grunn av sterk vind.

Fylkesvei 520 i Rogaland var stengt ved Svartavatnet like sør for fylkesgrensen til Hordaland på grunn av et steinras, men denne veien er nå åpnet igjen.

Lenger sør på fylkesvei 520 blir trafikken dirigert ved Svandalsfossen langs Saudasjøen på grunn av stor vannføring.

SAS, Norwegian og Widerøe opplyser at de så langt ikke har meldinger om avvik i flytrafikken på Vestlandet.

Få oversikten på NRKs trafikksider

SISTE NYTT

Siste meldinger