Hopp til innhold

Utsetter valgkampen

Etter terroraksjonene har partiene på Stortinget bestemt seg for ikke å drive valgkamp i sørgeperioden.

Stortingspresidenten og statsminister

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) og statsminister Jens Stoltenberg har informert de parlamentariske lederne på Stortinget om situasjonen.

Foto: NRK

– Alle partisekretærene skal sammen finne et tidspunkt og en form for hvordan vi skal starte en valgkamp etter at sørgeperioden er over, sier høyreleder Erna Solberg.

Erna Solberg

Erna Solberg.

Foto: NRK

Partisekretærene skal også finne ut hvordan partiene skal jobbe i mellomtiden.

– Vi står overfor en periode som er veldig tøff for mange pårørende, men også for hele det politiske liv. Derfor trenger vi å være enige om spillereglene, sier Solberg.

Hva slags spilleregler det er snakk om, ønsker hun ikke kommentere. Det er opp partisekretærene å bestemme. Heller ikke når partiene synes det passer å starte valgkampen er klart.

Video - Dette må ikke få kneble debatten

- Dette må ikke få kneble debatten

– Terror skal ikke få ødelegge demokratiet

Det opplyste stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) etter at statsminister Jens Stoltenberg og flere statsråder orienterte de parlamentariske lederne på Stortinget om situasjonen søndag ettermiddag.

– Stortinget vil bli sammenkalt til en minnemarkering. Vi må komme tilbake til tidspunktet for dette, opplyste Andersen etter møtet.

I tillegg til at alle partilederne var enige om en felles ramme for formen på den politiske debatten og valgkampen i tiden framover, var de også opptatt av at det som har skjedd ikke skal føre til et fravær av politisk debatt.

– Det blir et Norge før og etter det vi opplevde på fredag. Men det bli er Norge vi kommer til å kjenne igjen. Nå vil vi være et Norge som tar vare på de pårørende og de skadde, sa statsminister Jens Stoltenberg etter møtet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger