Utsetter Treholt-saken

Arne Treholts forsvarer Harald Stabell får to ukers utsettelse på å komme med innvendinger til Gjenopptakelseskommisjonens arbeid.

Leder Helen Sæter i Gjenopptakelseskommisjonen

Leder i Gjenopptakelseskommisjonen, Helen Sæter, gir Harald Stabell medhold og utsetter Treholt-saken.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Det bekrefter kommisjonens leder Helen Sæter overfor NRK.

Harald Stabell, forsvarer for Arne Treholt

Harald Stabell ba om en måneds utsettelse, men får to uker.

Foto: NRK

– Vi har gitt to ukers utsettelse, til 29. mars og imøtekommer Stabells anmodning et stykke på vei, sier Sæter.

Stabell får halvparten av det han ba om

Stabell ba opprinnelig om en måneds utsettelse, men får halvparten av dette, slik at kommisjonen kan se på innvendingene på sitt neste møte 30. mars før det avgjøres om det blir en gjenopptakelse av Treholt-saken eller ikke.

– Stabell er en rutinert advokat. Nå har han hatt en måned på seg allerede, og vi regner med at han skal ha grunnlag for å komme med et fornuftig tilbakespill til oss innen den nye fristen vi har satt, sier Sæter.

– Nå ønsker vi å få tilbakemelding fra partene på vår ganske omfattende utredning. Det kan gå på kommentarer på vårt materiale, og det være snakk om ønske om ytterligere utredningsskritt. Deretter skal vi foreta en samlet vurdering av bemerkningene, sier Sæter.

Misfornøyde med kommisjonens arbeid

Gjenopptakelseskommisjonen var ferdig med sitt arbeid 16. februar i år. Da sendte de materialet fra avhørene til partene i saken, som fikk én måned på seg til å komme med innvendinger eller be om flere utredninger.

Og Stabell og Treholt har innvendinger - de er misfornøyde med Gjenopptakelseskommisjonens arbeid.

Stabell mener blant annet at viktige vitner ikke er blitt hørt, og han reagerer på at Treholt ikke får utlevert kommisjonens undersøkelsesmateriale.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger