NRK Meny
Normal

Unge Venstre til Solberg: – Forhandle eller gå av

STORTINGET (NRK): Venstres ungdomsparti er provosert over regjeringens forslag om grønt skatteskifte. De krever at statsminister Erna Solberg forhandler eller går av.

Unge Venstre

KRAV: Tord Hustveit, leder i Unge Venstre, reagerer sterkt på at regjeringen ikke åpner for forhandlinger om forslaget om et grønt skifte som de la fram i dag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– I dag er det to sektorer der utslippene øker, det er petrolium og transport. Det regjeringen kommer med nå fører ikke til et grønt skifte. De må enten forhandle eller gå av, sier leder i Unge Venstre, Tord Hustveit til NRK.

– Bør moderpartiet trekke støtten til Høyre/Frp-regjeringen dersom Solberg ikke vil forhandle?

– Vår støtte legger til grunn at vi forsterker klimaforliket. I budsjettavtalen i fjor ble vi enige om et stort grønt skatteskifte. Det regjeringen kom med nå er ikke det. Derfor må de forhandle eller gå av, svarer han.

Laster Twitter-innhold

Bilistene går i pluss

Venstre-leder Trine Skei Grande fulgte regjeringens pressekonferansen fra sitt kontor, og hørte i likhet med resten av landet Erna Solberg si «dette er så langt Høyre og Frp kan gå».

Regjeringen foreslår å øke diesel- og bensinavgiften med henholdsvis 35 og 15 øre, samtidig som de forelår en rekke lettelser som samlet sett gjør det at bilistene går i pluss.

Kan Venstre, som har sagt at regjeringen ikke har noen fremtid dersom 2017-budsjettet ikke blir tidenes klimabudsjett, gå med på det?

Nei, mener Unge Venstre.

SV: – Venstre og KrF bør felle regjeringen

Venstre-leder Trine Skei Grande har foreløpig ikke kommentert saken. Ifølge partiets pressesjef vil ikke Venstre si noe før pressekonferansen i Stortinget 13.30.

Heller ikke KrF ønsket å gi noen umiddelbar kommentar. Etter det NRK forstår vil de ikke komme på banen før etter Venstre har gitt sine kommentarer på forslaget fra regjeringen.

SV er allerede nå klare på hva de mener støttepartiene bør gjøre.

SV-leder Audun Lysbakken mener forslagene fra regjeringen ikke innebærer et grønt skattekifte.

– Nå må Venstre og KrF ta konsekvensene og felle regjeringen. Vi står klare til å samarbeide med dem om tidenes miljøbudsjett, skriver han i en pressemelding til NRK.

Også Miljøpartiet de Grønne inviterer til et alternativt samarbeid. Som NRK meldte tidligere i dag vil MDG sende ut et brev der de inviterer opposisjonen til et grønt skattetransportforlik.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger