Hopp til innhold

Unge Venstre roser Frps klimapolitikk i praksis

FpU-leder Atle Simonsen gikk rett i strupen på miljøforkjempernes oljepolitikk under ungdomspartilederdebatten på Arendalsuka. Og fikk støtte av miljøpartiet Unge Venstre.

Ungdomspartilederne under debatt

Fra venstre: Anna Kvam (Grønn Ungdom), Nicholas Wilkinson (SU), Erling Laugsand (Senterungdommen), Mani Hussaini (AUF), Kristian Tonning Riise (Unge Høyre), Atle Simonsen (FpU), Emil André Erstad (KrFU) og Tord Hustveit (Unge Venstre).

Foto: Siv Sandvik / NRK

– La oss ha en ting klinkende klart. Norge skal fortsatt drive oljeutvinning om 20 år. Det er bra.

Slik innledet Simonsen svaret da han ble spurt om hva slags samfunn han ser to tiår frem i tid. Han beskyldte AUF, Sosialistisk Ungdom (SU), Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU) og Miljøpartiet de Grønnes ungdomsparti Grønn Ungdom for å ville legge ned flere hundre tusen arbeidsplasser.

– Klimaskeptisk finansminister er som en røykende helseminister

Det fikk de tre partienes ledere til å se rødt.

– Det er helt vanvittig å si at vi ønsker å ta jobben fra folk. Men vi må slutte å pumpe luft inn i et punktert dekk, sa Anna Serafima Svendsen Kvam i Grønn Ungdom.

AUF-leder Mani Hussaini fulgte opp.

– Vi må løse klimaproblemene. Ytterpunktene er Atle Simonsen og FpU på den ene siden og FNs klimapanel på den andre. Frp har de rareste politikerne på Stortinget når det gjelder syn på klimakrisen, og finansministeren er klimaskeptiker. Det siste er som å ha en helseminister som røyker, sa Husaini.

Ungdomsdebatt

Ungdomspartilederne møttes til debatt i Arendalsuka.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Miljøpartiet Venstres ungdomsleder, Tord Hustveit, vendte skytset fra FpU mot AUF. Han mente de rødgrønne partiene er mest prat og lite aksjon når det gjelder klimapolitikk. Han mente Frp har gjort mer for å redusere utslipp i regjering siden 2013 enn de rødgrønne klarte på åtte år i regjering.

– Da må man spørre seg hva som er verst; et parti som snakker om klima men ikke gjør noe, eller et parti som ikke snakker om klima men faktisk gjør noe. Det er verre å bry seg og ikke gjøre noe enn å ikke bry seg men gjøre noe, sa Hustveit.

FpU lente seg på Jonas Gahr Støre

Den sjeldne klimaalliansen mellom FpU og UV fortsatte.

– Det er ikke bare vi som sier at Norge skal levere olje de neste 20 årene. Det er det Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre som sier. Klimautslippene gikk opp under de rødgrønne, og det hjelper ikke verden at folk skal dusje i kaldt vann i mørket. Vi tror på teknologiutvikling, sa Simonsen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger