Normal

Unge menn minst fysisk aktive

Helsedirektoratet la i dag frem nye tall for hvor fysisk aktiv den norske befolkningen er. Kun 25 prosent av menn mellom 25 og 34 år oppfyller anbefalingene.

Intervalltrening er best for hjertet

En ny undersøkelse fra Helsedirektoratet viser at menn i alderen 25 til 34 er de minst fysisk aktive i landet.

Foto: Colourbox.com

Valglogo

– Budskapet er enkelt. Vi må sitte mindre og være mer i bevegelse, sa direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog da han la frem en ny rapport om aktivitetsvaner på en pressekonferanse i dag.

De nye tallene viser at bare en av tre voksne oppfyller minimumsanbefalingene fra Folkehelseinstituttet om å gå eller jogge 150 minutter eller løpe 75 minutter i løpet av en uke.

Unge menn mellom 25 og 34 år er minst fysisk aktive. 39 prosent av kvinner mellom 50 og 64 år er ifølge undersøkelsen tilstrekkelig aktive.

Over 7 av 10 av de mellom 20–34 år oppfyller ikke anbefalingene om fysisk aktivitet. Grafikk.
Foto: Mari Grafsrønningen / NRK

Stort helseproblem

– Det er et veldig stort helseproblem at over 70 prosent av de unge er så lite fysisk aktive. Det vil kunne representere store helseproblemer for mange mennesker i fremtiden, sier Guldvog.

Totalt bruker en gjennomsnittsnordmann 60 prosent av dagen i ro. Det er bare 32 prosent som rører seg nok ifølge undersøkelsen.

Mer bevegelse i hverdagen vil forebygge sykdommer og gi stor helsegevinst mener direktøren.

– Da trenger vi nærområder der barn kan leke og voksne kan gå tur. Vi trenger muligheter for å være aktive i hverdagen og vi trenger muligheter for å kunne bevege oss på arbeid, sier Guldvog.

Bjørn Guldvog

Direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, la i dag frem en ny rapport om nordmenns aktvivitetsvaner.

Mer aktive med park i nærheten

Undersøkelsen, som er gjennomført av Norges idrettshøgskole, viser at folk beveger seg mer når det er lagt til rette for det.

– De som bor nær en park er langt mer fysisk aktiv enn de som ikke gjør det, forteller Guldvog.

Aktivitetsivået til en person som bor 1-10 minutter fra et friområde eller en park er 6 prosent høyere enn for dem som bor 11-30 minutter fra et slikt sted.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger